trøffelkugler med sesam uden tilsat sukker glutenfri vegansk

Haps! Disse trøffelkugler med sesam er dælme en lækker mundfuld!
De har en intens smag af chokolade og ristede sesam, som efter min mening er en rigtig skøn kombination.
Det er også lykkedes mig at skjule en portion kikærter i opskriften – min kæreste har i hvert fald ikke regnet det ud endnu 😉
Trøffelkuglerne er desuden virkelig nemme at lave og dermed en perfekt snack.

Reklame

Print opskrift

Trøffelkugler med sesam Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: Ca. 25-30 trøffelkugler

Ingredienser

  • 120 gram udblødte kikærter, svarende til 1/2 dåse (drænet vægt)
  • 70 gram bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • 1 spsk ahornsirup
  • 2 tsk vaniljepulver
  • Salt
  • 55 gram vegan block, fra Naturli'
  • 40 gram kakaopulver
  • 30 gram mandler
  • Ristede sesamfrø

Fremgangsmåde

  • Start med at fjerne stenene fra 70 gram bløde dadler og kom dadlerne i en skål.

    Tilsæt 120 gram udblødte kikærter, 1 spsk ahornsirup, 2 tsk vaniljepulver og salt.

    Smelt 55 gram vegan block i microovnen og kom det ligeledes i skålen.

    Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.

    Kom 40 gram kakaopulver i skålen. Rør rundt.

    Hak 30 gram mandler helt fint i en minihakker.

    Kom mandlerne i skålen og rør rundt igen.

    Sæt skålen på køl i minimum 2 timer. Det gør massen nemmere at forme bagefter.

    Imens ristes en portion sesamfrø på en tør pande. Jeg plejer at riste en stor portion, da de er skønne at have på lager. Sesamfrøene skal være gyldne. Lad dem herefter afkøle.

    Når trøffel-massen har stået på køl i minimum 2 timer, formes 25-30 trøffelkugler heraf. Rul dem i de ristede sesamfrø.

     

    Trøffelkuglerne kan opbevares på køl i en lufttæt beholder i ca. en uge. Det er også muligt at fryse dem.

    Velbekomme!

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *