træstammer uden tilsat sukker glutenfri vegansk

Jeg elsker virkelig træstammer!
Det er en kage, jeg er nødt til at smage, hvis den bliver serveret. Er det kun mig, der har det sådan med noget bestemt kage? 😛
Jeg har længe haft lyst til at lave min egen sundere version, og nu skulle det være!
Træstammerne består af den lækreste trøffelmasse, som har en intens smag af chokolade, og som bare passer rigtig skønt til marcipanen og chokoladen udenpå.
De smager bare så dejligt!

Reklame

Print opskrift

Træstammer Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: 4 stk.

Ingredienser

  • 80 gram udblødte kikærter, drænet vægt
  • 45 gram bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • 1,5 tsk vaniljepulver
  • Lidt salt
  • 35 gram vegan block, fra Naturli'
  • 30 gram kakaopulver
  • 20 gram mandler
  • 1 spsk sukkerfri hindbærmarmelade, fra Easis
  • 150 gram sukkerfri marcipan, fra Easis
  • Ca. 40 gram sukkerfri/vegansk chokolade

Fremgangsmåde

  • Start med at lave trøffelmassen ved først at fjerne stenene fra 45 gram bløde dadler.

    Kom dadlerne i en skål.

    Tilsæt 80 gram udblødte kikærter, 1,5 tsk vaniljepulver og lidt salt.

    Smelt 35 gram vegan block i microovnen og kom det ligeledes i skålen.

    Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.

    Kom 30 gram kakaopulver og 1 spsk sukkerfri hindbærmarmelade i skålen. Rør rundt.

    Hak 20 gram mandler helt fint til mel i en minihakker. Kom det i skålen og rør rundt igen til en samlet masse.

    Sæt skålen på køl i minimum 2 timer. Det hjælper med at forme massen bagefter.

    Tag skålen ud af køleskabet og form/tril trøffelmassen til én lang pølse (ca. 22 cm). Det kan hjælpe at vaske fingrene indimellem og fugte dem, hvis massen klistrer for meget. Placer den aflange trøffelmasse på et stykke bagepapir. Rul bagepapiret omkring og læg den i fryseren.

     

    Herefter udrulles marcipanen på et andet stykke bagepapir.

    Forsøg så vidt muligt at rulle den til et rektangel med en længde på 22 cm og en bredde på ca. 13 cm. Husk at vaske rullen indimellem, da den godt kan blive lidt klistret, hvilket kan ødelægge marcipanen.

    Skær marcipanen til og fyld den afskåret marcipan rundt omkring, så du får et rektangel med nogenlunde ovenstående mål.

    Tag trøffelmassen ud af fryseren og placer den oven på den udrullet marcipan. Kom marcipanen rundt om, så du har én lang træstamme. Luk enderne sammen.

    Rul bagepapiret rundt om træstammen og rul frem og tilbage for at trykke trøffelmassen og marcipanen sammen. Træstammen må gerne blive et par centimeter længere i dette trin. Min endte med at blive 24 cm. lang.

    Lad træstammen være pakket ind i bagepapiret og kom den i fryseren i 1-2 timer. Det gør den nemmere at skære ud bagefter.

    Tag herefter træstammen ud af fryseren og skær den ud i 4 lige store træstammer. Dvs. ca. 6 cm. pr. træstamme, hvis den i alt er 24 cm. lang.

    Sæt de 4 træstammer på køl og smelt ca. 40 gram chokolade.

    Dyp begge ender på hver træstamme i den smeltet chokolade. Placer dem på et stykke bagepapir og lad chokoladen tørre.

     

    Træstammerne kan opbevares på køl i 3-4 dage.

    Velbekomme!

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *