Lækre sundere træstammer med kikærter. MUMS! De er altså bare gode!

Træstammer er uden tvivl en af mine yndlingskager, og derfor var jeg simpelthen nødt til at kaste mig ud i min egen sundere opskrift! De har en lækker, blød og intens midte med smag af kakao samt en smule rom, der bare passer virkelig godt til den søde marcipan og sprøde chokolade i enderne. Præcis som en træstamme skal smage efter min mening 😀

Ingredienserne

Som navnet antyder, udgør kikærter størstedelen af del af kage-massen = kikærte-massen. Her har jeg blot brugt dem på dåse svarende til 1 dåse (240 gram drænet). Kikærterne giver noget fylde i opskriften, samtidig med at de tilfører en god portion protein og har et højt indhold af en række vitaminer og mineraler. Jeg er stadig vildt imponeret over, at man ikke kan ane den mindste smag af kikærterne, hvilket understreger, hvor gode de er at bruge inden for det søde køkken, hvis de kombineres med de rigtige ingredienser.

De øvrige ingredienser består af hindbær syltetøj, peanutbutter, ahornsirup, kakaopulver samt rom essens. Til sidst er alle lækkerierne overtrukket i marcipan og dyppet i chokolade! 😛 Det er blot vigtigt, at peanutbutteren er tyk og “flydende”, men herudover kan de andre ingredienser sagtens erstattes med lignende alternativer, du har i køkkenskuffen.

Kalorieindhold

Kalorieindholdet i disse træstammer med kikærter er ca. 340 kcal pr. stk. ved en portion på 8 træstammer.

Print opskrift

Træstammer med kikærter

Ingredienser

  • 240 gram kikærter, svarende til 1 dåse (drænet)
  • 80 gram peanutbutter (smooth)
  • 60 gram hindbær syltetøj, fra Easis (reklame)
  • 80 gram ahornsirup
  • 3-4 tsk rom essens , efter smag
  • 40 gram kakaopulver
  • 300 gram marcipan, fra Easis, svarende til 2 pakker af 150 gram (reklame)
  • Ca. 80 gram chokolade, fra Easis (reklame)

Sådan gør du

  • Bland først alle de “våde” ingredienser godt sammen.

    Kom 240 gram udblødte kikærter, 80 gram smooth peanutbutter, 80 gram ahornsirup, 60 gram syltetøj og 3-4 tsk rom essens i en minihakker. Blend det hele godt sammen. Sørg for at kikærterne er blendet mest muligt.

    Tilsæt 40 gram kakaopulver og rør det rundt i kikærte-massen. Brug evt. en dejskraber, så det bliver rørt godt sammen. Massen skal være lidt klistret.

    Sæt kikærte-massen på køl i et par timer indtil den er fast nok til at kunne formes.

     

    Nu skal kikærte-massen formes.

    Du kan forme massen i præcis den størrelse, som du ønsker på dine træstammer. Jeg synes personligt selv, at 8 stk. er en passende størrelse for denne opskrift.

    Form dejen til “pølser” med en længde på ca. 8-9 cm. Husk at trykke enderne flade.

    Alternativt kan du også rulle to lige lange stængler af kikærte-massen og overtrække dem med hver sin marcipan pakke. På den måde skærer du først træstammerne ud, når de er overtrukket med marcipan, hvilket jeg tænker giver en mere lige kant. Jeg tror selv jeg vil forsøge med denne metode næste gang 😀 

    Sæt dem på køl og forbered herefter marcipanen.

     

    Så skal marcipanovertrækket laves.

    Rul marcipanen ud med en kagerulle imellem 2 stykker bagepapir. Bagepapiret sørger for, at marcipanen ikke sidder fast på kagerullen. Form marcipanen til et langt rektangel.

    Sådan gjorde jeg: Jeg rullede ét langt rektangel af hver pakke marcipan, dvs. 2 aflange marcipan rektangler. Jeg sørgede for, at bredden på hver marcipan rektangel var samme bredde som “pølserne” (ca. 8-9 cm), og længden var lang nok til at rulle omkring “pølserne”. Dvs. hvert marcipan rektangel skal kunne dække 4 “pølser” hver. Herved får du i alt 8 træstammer.

    Hvis du har formet to lige lange stængler af kikærte-massen, forestiller jeg mig, at den bedste måde at overtrække med marcipan er ved at rulle hver pakke ud i ét langt rektangel, således du også får to marcipan rektangler, der har samme længde som hver af stænglerne. Placer herefter stænglerne på marcipanen og rul marcipanen rundt om stængelerne. Skær herefter træstammerne ud i ønsket antal/størrelse. 

     

    Et lille dyp i chokolade

    Smelt/temperer ca. 80 gram chokolade/chokoladeknapper og dyp hver ende af træstammerne heri.

    Placer dem på et stykkebagepapir og lad chokoladen størkne.

     

    Velbekomme!

    Træstammerne kan opbevares på køl i en lille uges tid. De kan også sagtens kommes i fryseren 😀

     

    Jeg vil elske at se din kreation!

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *