Her får du min opskrift på stenalderbrød, som både kan laves med æg eller FiberHUSK

Stenalderbrød er et lækkert alternativ til det velkendte rugbrød. Brødet består ikke af mel, men derimod en masse frø og kerner, der er med til at give det en skøn smag! Samtidig har frøene og kernerne et højt indhold af vitaminer og mineraler, der alle er sunde for kroppen.

Æg eller FiberHUSK

Stenalderbrødet kan først og fremmest laves med æg, som sandsynligvis er den mest brugte metode. Hvis man gerne vil undgå æg, kan man i stedet bruge en blanding af FiberHUSK og vand. FiberHUSK blandingen får ligesom æggene de øvrige ingredienser til at hænge sammen. Min egen erfaring er, at stenalderbrød lavet med FiberHUSK blandingen bliver mere blødt end et stenalderbrød lavet med æg. Uanset hvilken metode du bruger, vil jeg altid anbefale at smide brødskiverne på brødristeren, da det fremhæver frøene og kernernes lækre nødde-smag. Jeg har noteret begge metoder i opskriften.

Print opskrift

Stenalderbrød

Ingredienser

  • 150 gram græskarkerner
  • 150 gram solsikkekerner
  • 100 gram hørfrø
  • 100 gram sesamfrø
  • Lidt salt
  • 1 dl (50 gram) olivenolie
  • FiberHUSK blanding: 25 gram FiberHUSK og 3 dl vand, kan erstattes med 4 æg

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser sammen undtagen FiberHUSK blandingen/æggene.

    Start med at tænde ovnen på 160 grader (varmluft).

    Kom 150 gram græskarkerner, 150 gram solsikkekerner, 100 gram hørfrø og 100 gram sesamfrø i en skål.

    Tilsæt lidt salt og 1 dl (50 gram) olivenolie.

    Rør godt rundt.

     

    FiberHUSK eller æg. 

    Hvis du bruger FiberHUSK blandingen, blandes 25 gram FiberHUSK med 3 dl vand. Rør det godt sammen indtil det tykner. Det tager et par minutter. Kom FiberHUSK blandingen i skålen og ælt det godt sammen med de øvrige ingredienser, indtil det er en samlet masse. Jeg plejer at bruge hænderne til æltningen.

    Hvis du bruger æg, røres 4 æg først sammen i en anden skål. Kom herefter æggene i skålen med de øvrige ingredienser og rør det godt sammen.

     

    Nu skal det bages.

    Kom massen i en aflang bageform med beklædt med bagepapir.

    Bag brødet i ca. 1 time.

     

    Velbekomme!

    Stenalderbrødet kan holde sig i en uges tid. Du man med fordel også skære det i skiver og fryse det ned, så det er nemt at tage op lidt af gangen. Jeg plejer at fryse det ned og tage det antal skiver op af gangen, som jeg skal bruge, og tø det op på brødristeren. Herved bliver det lidt sprødt, og den lækre smag fra frøene og kernerne fremhæves.

     

    Jeg vil elske at se din kreation!

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

     

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *