Nemme og lækre Snickers cups til den søde tand!

Mmmnh, de er altså bare gode! Bunden har smag af snickers, og herudover er de toppet med peanuts og et lag chokolade, hvilket er prikken over i’et på snickers smagen. Hvis du derfor også er tosset med snickers, kan jeg kun anbefale dig at hoppe i køkkenet og lave en portion af disse sundere snickers cups! De er perfekte til den søde tand. Både når der skal skrues lidt ekstra op for selvforkælelsen, eller når gæsterne skal forkæles.

Kun 4 ingredienser

Generelt er jeg stor fan af forskellige former for sundere snickers, og det bedste er, at det ikke kræver særlig mange ingredienser. Disse snickers cups indeholder kun 4 forskellige ingredienser: Friske dadler, saltede og ristede peanuts, kakaopulver og mørk chokolade. Dadlerne får massen til at hænge sammen og samtidig giver de en karamel-agtig smag. Det er vigtigt at bruge de friske og bløde dadler fra papæsken, da de tørrede dadler ikke vil fungere på samme måde. Snickers er udover karamel kendetegnet ved smagen af peanuts og chokolade, hvilket kakaopulveret, den mørke chokolade og de saltede og ristede peanuts bidrager til. Generelt er det bare efter min mening en vildt lækker kombination!

Kalorieindhold

Kalorieindholdet er ca. 175 kcal pr. stk. ved en portion på 8 snickers cups.

Print opskrift

Snickers cups

  • Serveringer: 8 snickers cups

Ingredienser

  • 120 gram saltede og ristede peanuts
  • 100 gram friske dadler, fra RMimport (reklame)
  • 10 gram kakaopulver
  • Ca. 80 gram mørk chokolade, fra Easis (reklame)
  • Lidt ekstra peanuts til topping

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienserne godt sammen.

    Start med at hakke 120 gram saltede og ristede peanuts helt fint i en minihakker.

    Fjern stenene fra 100 gram friske og bløde dadler og kom dem ligeledes i minihakkeren*.

    Tilsæt 10 gram kakaopulver.

    Blend/hak det hele godt sammen. Massen samler sig ikke i blenderen, men den skal samle sig, når den trykkes sammen med fingrene.

    Saml massen til en stor kugle og sørg for at ælte den lidt, så den er nem at forme efterfølgende.

    *Hvis din minihakker ikke er så stærk, at den kan blende dadlerne, kan du også sagtens blot mose dem med en gaffel i en skål og herefter tilsætte de hakkede/blendede peanuts samt kakaopulveret. Rør/ælt så ingredienserne godt sammen til en samlet masse. 

    Nu skal massen formes.

    Del massen i 8 lige store stykker og pres stykkerne ud i en silikoneform. Jeg har brugt denne slags form.

    Topping.

    Smelt ca. 80 gram chokolade og top snickers cupsene med henholdsvis smeltet chokolade og lidt peanuts. Tykkelsen på chokoladelaget skal kun lige være dækkende. Husk at komme peanutsene på lige efter du har toppet med et chokoladelag, så chokoladen ikke når at størkne.

    Lad chokoladen størkne, evt. på køl. Herefter er snickers cupsene klar til servering.

     

    Velbekomme!

    Snickers cupsene kan opbevares på køl i en lille uges tid.

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *