snickers chokoladekage uden tilsat sukker glutenfri vegansk

Chokolade, karamel og peanuts er forenet i denne lækre og snasket snickers chokoladekage!
Det er en skøn kombination, som i hvert fald går rent ind herhjemme 😛
Chokoladekagen er kompakt og har en intens smag af chokolade, og så er den toppet med en lækker karamel og peanuts.
Mit mundvand løber en smule… 😀

Kagen skal gerne laves i god tid, da karamellen skal nå at stivne helt.

Du kan se, hvordan jeg laver den i en af mine stories på min instagram.

Reklame

Print opskrift

Snickers chokoladekage Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: Ca. 8-10 stykker

Ingredienser

Chokoladekage:

  • 300 gram friske og bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • 4 spsk ahornsirup
  • 50 gram vegansk smør, fra Naturli'
  • 50 gram vegan block, fra Naturli'
  • Lidt salt
  • 100 gram glutenfri lyst brød melblanding, evt. fra Rema1000
  • 30 gram kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron

Karamel:

  • 90 gram ahornsirup
  • 80 gram plantemælk
  • 70 gram vegansk smør
  • 0,5 spsk citronsaft (vigtigt)
  • Lidt salt
  • Saltede og ristede peanuts, til at drysse oven på karamellen

Fremgangsmåde

Chokoladekage:

  • Start med at fjerne stenene fra 300 gram friske dadler. Kom dadlerne i en skål.

    Smelt 50 gram vegan block i microovnen og kom det i skålen med dadlerne.

    Tilsæt 50 gram vegansk smør, 4 spsk ahornsirup og lidt salt.

    Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.

    Tænd ovnen på 160 grader (alm. ovn).

    Kom 100 gram glutenfri lyst brød melblanding og 30 gram kakaopulver i skålen.

    Rør det hele godt rundt.

    Tilsæt 1 tsk bagepulver og 1 tsk natron. Rør det ud i dejen.

    Fordel dejen ved hjælp af fingrene i en bageform med bagepapir. Jeg har brugt en springform (Ø: 22 cm) med bagepapir i bunden og kokosolie langs siderne.

    Bag kagen i 25-30 min.

    Lad den afkøle (gerne på køl).

    Kom folie omkring chokoladekagen og lav herefter karamellen.

     

Karamel:

  • Kom 90 gram ahornsirup, 80 gram plantemælk og 70 gram vegansk smør i en lille gryde.

    Smelt smørret ved medium varme og rør det hele stille og roligt sammen.

    Lad gryden stå på medium varme imens du fortsat rører lidt i det. Det skal op at koge/boble, hvilket kan tage et par minutter.

    Når karamellen begynder at boble, rører du roligt lidt rundt og lader den fortsat boble indtil HELE massen bobler. Der skal være relativt store bobler i hele massen. Lad det boble på denne måde i noget tid. Jeg vil skyde på, at denne proces tager ca. 14 min. (for mig) fra karamellen begynder at boble til, at den er færdig.

    Sluk herefter for varmen og tag gryden væk fra blusset/kogepladen. Tjek om din karamel er tyknet og lysebrun. Vær opmærksom på at karamellen tykner i takt med, at den også afkøler, så den skal ikke være helt tyk endnu. Hvis du synes, den er meget vandet og mørk, kan du varme den op igen ved medium varme og lade den boble lidt mere. Tag den herefter af varmen og tjek igen, om du synes, den er bedre.

    Når du er tilfreds, tilsættes 0,5 spsk citronsaft og et nip salt. Citronsaften bevirker, at karamellen ikke krystalliserer, når det stivner. Det er derfor vigtigt, og samtidig smager det ikke igennem i karamellen.

    Fordel karamellen i et jævnt lag oven på chokoladekagen. Kom gerne karamellen helt ud til folie kanten.

    Drys til sidst med saltede og ristede peanuts oven på karamellen.

    Sæt kagen på køl i min. 6 timer, så karamellen stivner helt. Brug evt. en skarp kniv til at løsne karamellen fra folien, hvis ikke folien kommer let af.

     

    Kagen kan opbevares på køl i 3-4 dage.

    Velbekomme!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

2 Comments

  • Gurli

    december 1, 2020 at 4:48 pm

    Hej
    Hvis man ikke ønsker vegansk, kan man så ikke bare bruge 100 g smør?

    1. Martine

      december 2, 2020 at 10:41 am

      Jo det tænker jeg godt, du kan. Det kan være, du får en lidt blødere konsistens, hvis både vegan block og vegansk smør erstattes af almindeligt smør 🙂 Vegan block er nemlig hårdere end smørret. Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes, hvis du kaster dig ud i den 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *