Jeg elsker selv snickers, hvilket gav mig lyst til at lave min egen version af en snickers bar. Ligesom den velkendte snickers har den smag af chokolade, karamel og peanuts, og så smager den også farligt godt!

Lad dig endelig ikke skræmme af den lidt lange beskrivelse af karamellen. Den er faktisk super nem at lave. Jeg har blot forsøgt at notere så meget ned som muligt for at gøre det så let som muligt for dig. Jeg lover dig, at du bliver glad for at have sådan et par stykker her på køl/frys, når den lille sult melder sig 😛

Kalorieindholdet pr. snickers bar er ca. 200 kcal ved en portion på 8 stk.

Reklame

Print opskrift

Snickers bar Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: 8 stk.

Ingredienser

Snickers bund:

  • 100 gram friske og bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • 100 gram saltede og ristede peanuts
  • 10 gram kakaopulver

Karamel:

  • 90 gram ahornsirup
  • 80 gram plantemælk
  • 70 gram vegansk smør
  • 0,5 spsk citron saft
  • Et nip salt
  • Saltede og ristede peanuts, til topping

Sådan gør du

Snickers bund:

  • Start med at hakke 100 gram saltede og ristede peanuts i en minihakker.

    Fjern stenene fra 100 gram friske og bløde dadler og kom dem i en skål. Mos dem med en gaffel.

    Kom de hakkede peanuts samt 10 gram kakaopulver i skålen.

    Mos det godt sammen med dadlerne. Brug evt. hænderne til at ælte det til en samlet masse.

    Del massen i 8 lige store dele og pres den jævnt ud i en silikoneform med 8 rektangler. Jeg har brugt denne form fra Kithenone.dk (reklame).

    Hvis du ikke har en lignende silikoneform, kan det også lade sig gøre at bruge en aflang form med bagepapir og lave én stor snickers bar. Herefter kan den så skæres ud i et ønsket antal stykker. Hvis denne metode anvendes, vil jeg til denne opskrift anbefale en form, der er ca. 20 cm lang og 10 cm bred. Hvis din form er en smule større, kan du evt. lave en tilsvarende større portion.

    Når snickers bunden er fordelt i et jævnt lag i formen, sættes denne på køl.

     

Karamel:

  • Hak først en stor håndfuld saltede og ristede peanuts groft, så de er klar til at blive drysset oven på karamellen. Sæt dem til side.

    Kom 90 gram ahornsirup, 80 gram plantemælk og 70 gram vegansk smør i en lille gryde.

    Smelt smørret ved medium varme og rør det hele stille og roligt sammen.

    Lad gryden stå på medium varme imens du fortsat rører lidt i det. Det skal op at koge/boble, hvilket kan tage et par minutter.

    Når karamellen begynder at boble, rører du roligt lidt rundt og lader den fortsat boble indtil HELE massen bobler. Der skal være relativt store bobler i hele massen. Lad det boble på denne måde i noget tid. Jeg vil skyde på, at denne proces tager ca. 16-17 min. (for mig) fra karamellen begynder at boble til, at den er færdig.

    Sluk herefter for varmen og tag gryden væk fra blusset/kogepladen. Tjek om din karamel er tyknet og er lysebrun. Vær opmærksom på at karamellen tykner i takt med, at den også afkøler, så den skal ikke være helt tyk endnu. Hvis du synes, den er meget vandet og mørk, kan du varme den op igen ved medium varme og lade den boble lidt mere. Tag den herefter af varmen og tjek igen, om du synes, den er bedre.

    Når du er tilfreds, tilsættes 0,5 spsk citronsaft og et nip salt. Citronsaften bevirker, at karamellen ikke krystalliserer, når det stivner. Det er derfor vigtigt, og samtidig smager det ikke igennem i karamellen.

     

    Tag snickers bunden ud af køleskabet.

    Fordel karamellen i et jævnt lag helt ud til kanten oven på snickers bunden.

    Drys med de grofthakkede peanuts og tryk dem forsigtigt en smule ned i karamellen.

    Sæt formen i fryseren. Hvis du har brugt den samme silikoneform som mig, kan formen tages ud efter 1 time, hvorefter snickers barerne kan tages ud af formen. Hvis du har anvendt en aflang form, skal den fryses i ca. 2-3 timer, så snickers barerne får en helt skarp kant, når de skæres ud.

     

    Velbekomme!

    Snickers barerne kan opbevares på køl i et par dage. Jeg plejer selv at komme dem i fryseren, så de er hurtige at finde frem, hvis den lille sult melder sig 😛

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *