pistacie bites uden tilsat sukker glutenfri vegansk

Disse pistacie bites er virkelig en lækker mundfuld! 😛
De består af en bund af pistacienødder og er toppet med en chokolade creme.
Desuden er det en super simpel opskrift, som er hurtig at bikse sammen.

Reklame

Print opskrift

Pistacie bites Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: 8 bites

Ingredienser

Bund:

  • 120 gram friske dadler, fra RMimport (reklame)
  • 100 gram saltede og ristede pistacienødder, pillede
  • 20 gram glutenfri havregryn
  • Evt. 1 tsk varmt vand

Chokolade creme:

  • 120 gram friske dadler, fra RMimport (reklame)
  • 120 gram vegan block, fra Naturli'
  • 4 spsk mandelmælk
  • 10 gram kakaopulver
  • Lidt salt
  • Plus lidt ekstra pistacienødder til topping

Fremgangsmåde

Bund:

  • Start med at fjerne stenene fra 120 gram friske dadler og kom dadlerne i en skål.

    Pil herefter pistacienødderne så du har 100 gram pillede pistacienødder.

    Brug en minihakker til at blende de 100 gram pistacienødder og 20 glutenfri havregryn fint. Kom det herefter i skålen med dadlerne og rør det godt sammen til en samlet masse.

    Tilsæt evt. 1 tsk varmt vand, hvis du har svært ved at samle massen helt. Men pas samtidig på med at bunden bliver for “våd”.

    Pres massen til bunden ud i en form beklædt med bagepapir. Jeg har brugt en aflang bageform med en længde på 25 cm.

    Sæt bunden på køl og lav herefter chokolade cremen.

     

Chokolade creme:

  • Smelt 120 gram vegan block i microovnen og kom det i en skål/beholder.

    Fjern stenene fra 120 gram friske dadler og kom ligeledes dadlerne i skålen/beholderen.

    Tilsæt 4 spsk mandelmælk, 10 gram kakaopulver og lidt salt.

    Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen til en lækker creme. Det skal blendes i et par minutter.

    Fordel chokolade cremen oven på pistacie bunden.

    Pil en god håndfuld pistacienødder, hak dem groft og drys dem oven på chokolade cremen.

    Sæt formen på køl i minimum 4 timer indtil du synes, chokolade cremen er tilpas fast i konsistensen.

    Skær massen i et ønsket antal stykker. Jeg har skåret min i 8 stykker, hvilket jeg synes giver en passende størrelse til denne snack.

     

    Pistacie bitesene kan opbevares på køl i 2-3 dage. Du kan også sagtens fryse dem og tage dem op, når den lille sult melder sig.

    Velbekomme!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *