Lækker og intens no bake peanutbutter chokolade brownie!

Den smager så dejligt og er perfekt at have i køleskabet eller fryseren, til når den lille sult melder sig. Det har den jo med at gøre indimellem… 😛 Jeg er desuden vild med no bake princippet. Det er super nemt at lave og kun kræver få ingredienser.

To forskellige forslag til bunden
Til min peanutbutter chokoladebrownie har jeg tilladt mig at notere to forskellige forslag til en no bake brownie bund, da jeg selv synes, begge to smager skønt. Normalt vil jeg lave forslag nr. 1, da den minder mest om en brownie, men jeg fik lyst til at eksperimentere med at udskifte lidt af nødderne med havregryn. Det gav et mindst lige så lækkert resultat, som jeg ikke synes, du skal snydes for. Derfor vil jeg lade det være op til dig (og din køkkenskuffen) at vælge hvilket af forslagene, du vil bruge 😀

Kalorieindhold
Kalorieindholdet pr. stk. er ca. 240 kcal (forslag 1) og ca. 215 kcal (forslag 2) ved en portion på 10 chokolade brownies.

Reklame

Print opskrift

Chokoladebrownie med peanutbutter Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: 8-10 stk.

Ingredienser

BROWNIE BUND (FORSLAG 1):

  • 150 gram friske og bløde dadler (udstenede), fra RMimport (reklame)
  • 90 gram valnødder, fra Svansø (reklame)
  • 90 gram paranødder, fra Svansø (reklame)
  • 30 gram kakaopulver
  • Lidt salt

BROWNIE BUND (FORSLAG 2):

  • 200 gram friske og bløde dadler (udstenede), fra RMimport (reklame)
  • 80 gram glutenfri havremel, eller blendet glutenfri havregryn
  • 90 gram valnødder, fra Svansø (reklame)
  • 20 gram kakaopulver
  • Lidt salt

CHOKOLADELAG:

  • 60 gram vegan block, fra Naturli'
  • 10-15 gram ahornsirup
  • 20 gram kakaopulver
  • 15 gram plantemælk
  • 45 gram smooth peanutbutter
  • Lidt ekstra smooth peanutbutter, til at lave peanutbutter swirl

Sådan gør du

BROWNIE BUND:

  • Uanset om du laver forslag 1 eller 2, er fremgangsmåden den samme.

    Alle ingredienserne kommes i en minihakker og blendes godt sammen.

    Brug en dejskraber til at presse de blendede ingredienser sammen til en samlet masse.

    Fordel massen i et jævnt lag i en form beklædt med bagepapir. Jeg har brugt en aflang form, der måler 25 x 11 cm. Pres den godt sammen.

    Sæt bunden på køl og lav herefter chokoladelaget.

     

CHOKOLADELAG:

  • Start med at smelte 60 gram vegan block i microovnen. Kom det i en skål.

    Tilsæt 10-15 gram ahornsirup. Rør rundt.

    Kom 20 gram kakaopulver i skålen og rør godt rundt igen.

    Tilsæt 15 gram plantemælk og rør rundt.

    Kom til sidst 45 gram smooth peanutbutter i skålen og rør det ligeledes sammen med de øvrige ingredienser, indtil du har en lækker ensartet masse.

    Fordel chokoladelaget oven på brownie bunden.

    Lav 4 tynde strimler af smooth peanutbutter på langs oven på chokoladelaget.

    Brug et lidt spids køkkenredskab til at lave bølger hele vejen igennem chokolade/peanutbutter laget, så der dannes et flot mønster.

    Sæt brownien på køl i minimum 2 timer, indtil chokoladelaget er tilpas størknet, og du kan fjerne bagepapiret.

    Skær brownien i 8-10 stykker.

     

    Velbekomme!

    No bake chokoladebrownien kan opbevares på køl i 3-4 dage. Det er også muligt at fryse den ned.

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *