Denne Peanut Chokolademousse kage smager så dejligt!

Den består af en peanut bund toppet med en blød chokolademousse samt peanuts og friske hindbær. Efter min mening er det en virkelig skøn kombination! Udover smagen er noget af det bedste ved kagen desuden, at den kun består af få ingredienser. Peanut bunden er lavet af friske dadler, saltede peanuts og kakaopulver, mens chokolademoussen indeholder kokosmælk (den fede del), kakaopulver og ahornsirup. Kagen kræver blot lidt tålmodighed, da både kokosmælk og den færdige kage skal stå på køl i nogle timer, inden den er klar til servering 😉

Kokosmælk og den færdige kage på køl

Kokosmælken, der skal bruges til chokolademoussen, skal stå på køl natten over. Det er nemlig kun den fede del af kokosmælken, som vi skal bruge, og derfor skal vi have adskilt kokos-massen fra kokosvandet. Jeg har erfaret, at det ikke er alle kokosmælk, der skiller, som den skal i denne opskrift. Men Asian Kitchen kokosmælk gør i hvert fald. Når kagen er lavet færdig, skal den stå på køl i minimum 8-10 timer, inden chokolademoussen er blevet fast nok, til at kagenfolien kan tages af.

Med disse aspekter taget i betragtning vil jeg anbefale følgende: 2 dage inden servering sættes kokosmælken på køl (med bunden op). Dagen inden servering laves kagen. Og på dagen for servering pyntes kagen med peanuts og hindbær.

Kalorieindhold

Kalorieindholdet i denne Peanut Chokolademousse kage er ca. 325 kcal pr. stk. ved en portion på 8 stk.

Print opskrift

Peanut Chokolademousse kage

  • Serveringer: Ca. 8-10 stk.

Ingredienser

  • 180 gram saltede og ristede peanuts
  • 150 gram friske dadler, fra RMimport (reklame)
  • 15 gram kakaopulver
  • 2 dåser kokosmælk (ikke light), 400 gram af den fede del
  • 60 gram kakaopulver
  • 60 gram ahornsirup
  • Friske hindbær og peanuts, til topping

Sådan gør du

  • Kokosmælken skal stå på køl natten over.

    Som nævnt oven for er det vigtigt at få adskilt den fede del af kokosmælken fra kokosvandet, og derfor skal kokosmælken stå på køl natten over, inden den er klar til brug. Sæt dåsen med bunden opad, så det er nemmere at få kokos-massen ud.

     

    Dagen efter laves først bunden.

    Hak 180 gram saltede og ristede peanuts helt fint i en minihakker.

    Fjern stenene fra 150 gram friske og bløde dadler og kom dem ligeledes i minihakkeren*.

    Tilsæt 15 gram kakaopulver.

    Blend/hak det hele godt sammen. Massen samler sig ikke i blenderen, men den skal samle sig, når den trykkes sammen med fingrene.

    *Hvis din minihakker ikke er så stærk, at den kan blende dadlerne, kan du også sagtens blot mose dem med en gaffel i en skål og herefter tilsætte de hakkede/blendede peanuts samt kakaopulveret. Rør/ælt så ingredienserne godt sammen til en samlet masse. 

    Kom massen til bunden i en springform beklædt med bagepapir. Jeg plejer kun at komme bagepapir i bunden. Min springform er desuden 21 cm i diameteren.

    Massen skal presses godt ud i formen og i et jævnt lag.

    Tag bunden ud af springformen og placer den på det fad, du ønsker at servere kagen på. Jeg har selv erfaret, at det er nemmere at flytte kagen inden chokolademoussen kommes ovenpå.

    Kom kagefolie omkring bunden, så den er klar til at blive toppet med chokolademousse. Det er vigtigt, at kagefolien sidder så tæt som muligt, så chokolademoussen ikke løber ud.

    Sæt bunden på køl.

     

    Nu skal chokolademoussen laves.

    Skrab forsigtigt den fede del af kokosmælken ud og kom det i en gryde. Der skal bruges ca. 400 gram, hvilket var nogenlunde det, jeg fik ud af mine 2 dåser med kokosmælk. Det kan dog godt variere lidt, så du kan man fordel veje det, når du kommer det i gryden.

    Tilsæt 60 gram kakaopulver og 60 gram ahornsirup.

    Bland ingredienserne sammen ved meget svag varme. Det skal kun lige få kokos-massen til at smelte.

    Når kokos-massen er smeltet, tages gryden af varmen. Sørg for at røre ingredienserne godt sammen.

    Hæld den smeltet chokolademousse oven på peanut bunden.

    Sæt kagen på køl i minimum 8-10 timer.

    Inden servering fjernes kagefolien, og kagen pyntes med friske hindbær, og hakkede peanuts. Hold dig endelig ikke tilbage med toppingen! 😀

     

    Velbekomme!

    Peanut Chokolademousse kagen kan opbevares på køl i 3-4 dage.

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *