Disse påskemuffins med banan & karamel er et hyggeligt og lækkert lille påskeprojekt!

Muffinsene har smag af banankage tilsat lidt marcipan for at give dem et twist af påske. Herudover er de toppet med en lækker karamel samt påskeæg. Du er naturligvis velkommen til at komme andre toppings på dine påskemuffins. Personligt tænker jeg også selv at det kunne være rigtig mums med lidt friske hindbær. Så hvis du har lyst til at forkæle dig selv og dine nærmeste her i påsken, kan jeg i hvert fald kun anbefale dig at lave en portion af disse påskemuffins!

Sundere ingredienser

Opskriften er super nem at lave, da ingredienserne til både bananmuffinsene og karamellen blot skal blandes sammen. Samtidig består muffinsene af sundere ingredienser, da kagen er sødet med bananer og lidt ahornsirup frem for hvidt sukker, og herudover er det velkendte hvedemel skiftet ud med havregryn.

Karamellem er primært lavet på peanutbutter, og her er det vigtigt at bruge en smooth version, der er glat og let flydende i konsistensen. Jeg har selv forsøgt mig med en peanutbutter, der var lidt mere grynet, hvilket ikke fungerede.

Kalorieindhold

Kalorieindholdet i disse påskemuffins med banan & karamel er ca. 280 kcal pr. stk. ved en portion på 10 stk.

Print opskrift

Påskemuffins med banan & karamel

  • Serveringer: 8-10 muffins

Ingredienser

Bananmuffins:

  • 3 modne bananer (med brune pletter), ca. 300-320 gram
  • 1,5 dl plantemælk
  • 30 gram ahornsirup
  • 1 spsk æbleeddike, ca. 10 gram
  • 150 gram marcipan, evt. fra Easis (reklame)
  • 150 gram glutenfri havregryn
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 0,75 tsk natron

Karamel:

  • 120 gram smooth peanutbutter
  • 30 gram ahornsirup
  • 50 gram vegansk smør
  • 2 nip vaniljepulver
  • Påskeæg, til topping

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn).

    Kom 3 bananer (ca. 300-320 gram), 1,5 dl plantemælk og 30 gram ahornsirup i en skål.

    Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.

    Tilsæt 1 spsk æbleeddike og rør rundt.

    Riv 150 gram marcipan og kom det i skålen. Rør det sammen med de øvrige ingredienser.

    Blend 150 gram glutenfri havregryn helt fint til “mel” i en minihakker.

    Bland 1,5 tsk bagepulver, 0,75 tsk natron og 0,5 tsk vaniljepulver sammen med havremelet.

    Kom de tørre ingredienser i skålen med de våde ingredienser. Vend det stille og roligt sammen.

    Fordel dejen ligeligt i muffinsforme. Der vil være til ca. 8-10 muffins.

    Bag muffinsene i ovnen i ca. 20-25 min.

    Lad bananmuffinsene afkøle helt. Gerne først på køkkenbordet og herefter i køleskabet inden karamellem kommes ovenpå.

    Lav herefter karamellen.

     

    Kom 120 gram smooth peanutbutter i en skål.

    Tilsæt 30 gram ahornsirup.

    Smelt 50 gram vegansk smør i microovnen og kom det i skålen med peanutbutter og ahornsirup.

    Rør godt rundt, så det bliver en ensartet og lækker karamel.

    Tilsæt 2 nip vaniljepulver. Det er med til at give en god smag til karamellen. Rør rundt igen.

    Fordel karamellen oven på bananmuffinsene. Sørg for at placere på midten, så den ikke løber ud over kanten.

    Pynt med lidt påskeæg.

     

    Sæt påskemuffinsene på køl, så karamellen kan sætte sig.

     

    Velbekomme!

    Påskemuffinsene kan opbevares på køl, og de bliver efter min mening faktisk kun bedre af at have været en tur i køleskabet!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *