Lækre påskeæg med peanutbutter! MUMS. Hvor smager de godt!

Hvis du lige som mig har en lille (læs: stor) kærlighed til peanutbutter, kan jeg kun anbefale dig at hoppe i køkkenet og lave en portion af de her lækre påskeæg med peanutbutter. Udover peanutbutter består påskeæggene af marcipan og er overtrukket med mørk chokolade. Som topping har jeg brugt blendede frysetørrede jordbær, hvilket tilfører en syrlig smag, der passer utrolig godt til den søde smag fra de øvrige ingredienser. Påskeæggene er nemme at lave og kræver kun få ingredienser!

Måske det kunne være et hyggeligt lille påskeprojekt? 😀

Lidt kommentarer til ingredienserne
Jeg har brugt både Easis marcipan og Easis chokoladeknapper, men du kan sagtens anvende lige den marcipan eller chokolade, der passer dig bedst. Herudover har jeg toppet mine påskeæg med frysetørrede jordbær, som er blendet sammen med lidt saltede peanuts. Det var nemlig lige det, jeg havde i køkkenskuffen fra en anden opskrift. Du kan også undlade at blende de frysetørrede jordbær og blot bruge dem, som de er. Hvis du ikke har frysetørrende jordbær, er det også muligt at bruge en helt anden topping, alt efter hvad du bedst kan lide.

… Som du kan høre, kan du tilpasse opskriften, så den passer lige præcis til dig 😀 Og hvis der er noget andet du er i tvivl om, er du mere end velkommen til at smide en kommentar længere nede. Så vil jeg forsøge at svare dig så godt, jeg kan.

Kalorieindhold
Kalorieindholdet pr. påskeæg er ca. 70 kcal. ved en portion på 16 stk.

Se min reel på Instagram
Du kan se, hvordan jeg laver påskeæggene i en af mine reels på Instagram. Her finder du også flere videoer af mine andre opskrifter.

Reklame

Print opskrift

Påskeæg med peanutbutter

  • Serveringer: 16 påskeæg

Ingredienser

  • 150 gram marcipan, fra Easis (reklame)
  • 80 gram chokoladeknapper, fra Easis (reklame)
  • Peanutbutter, til fyld
  • Frysetørrede jordbær, fra Svansø (reklame)

Sådan gør du

  • Start med at dele 150 gram marcipan i 16 lige store stykker.

    Rul stykkerne til 16 kugler.

    Brug en kniv til at halvere hver kugle.

    Tag den ene halvkugle og placer den i håndfladen med den skårne side opad. For at gøre plads til peanutbutteren laves der herefter et tryk med en finger i midten af halvkuglen. Form den så den ligner lidt en redde. Gør det samme med den anden halvkugle. Sæt dem til side.

    Gentag denne metode med de resterende 15 marcipan kugler.

     

    Nu er du klar til at komme fyld i påskeæggene!

    Brug en teske til at fylde en af halvkuglerne med lidt peanutbutter. Pas på med ikke at komme alt for meget i (jeg ved, det kan være svært, hvis man er en peanutbutter-lover, som jeg selv er 😛 ), da det i så fald ikke er muligt at samle påskeægget ordentligt.

    Kom den anden halvkugle ovenpå og saml kanterne. Form det til et æg og placer det på en plade med et stykke bagepapir.

    Fyld resten af halvkuglerne med peanutbutter efter samme metode.

     

    Godt arbejde! Nu skal påskeæggene blot dyppes i chokolade. Men først…

    … Lad os lige sørge for at din topping er klar. Jeg har toppet mine påskeæg med frysetørrede jordbær, som er blendet sammen med lidt saltede peanuts. Du kan sagtens undlade at blende de frysetørrede jordbær og blot bruge dem, som de er. Hvis du ikke har frysetørrende jordbær, kan du også bruge en helt anden topping, alt efter hvad du bedst kan lide.

    Smelt herefter 80 gram chokoladeknapper.

    Dyp/vend hvert påskeæg heri.

    Placer påskeæggene på pladen med bagepapiret.

    Kom din topping ovenpå og lad chokoladen tørre helt.

     

    Påskeæggene kan opbevares på køl i en lille uges tid. Herhjemme holdt de dog kun et par dage 😉

    Velbekomme!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *