Lækre påskeæg med peanutbutter! MUMS. Hvor smager de bare godt!

Hvis du lige som mig har en lille (læs: stor) kærlighed til peanutbutter, kan jeg kun anbefale dig at hoppe i køkkenet og lave en portion af de her lækre påskeæg med peanutbutter. Udover peanutbutter består påskeæggene af marcipan og er overtrukket med mørk chokolade. Herudover har jeg “gemt” en ristet hasselnød indeni og ligeledes toppet marcipanægget med en ristet hasselnød, da det bidrager med en virkelig god smag. Påskeæggene er nemme at lave og kræver kun få ingredienser!

Måske det kunne være et hyggeligt lille påskeprojekt? 😀

Lidt kommentarer til ingredienserne…

Jeg har brugt både marcipan, peanutbutter og chokoladeknapper fra Easis, men du kan sagtens anvende lige den marcipan eller chokolade, der passer dig bedst. Hvis du ikke lige har ristede hasselnødder på lager, eller vil lave sådan en portion, kan du også sagtens undlade dem. Alternativt kan du bruge en anden type af ristede nødder.

… Som du kan høre, kan du tilpasse opskriften, så den passer lige præcis til dig 😀 Og hvis der er noget andet du er i tvivl om, er du mere end velkommen til at smide en kommentar længere nede. Så vil jeg forsøge at svare dig så godt, jeg kan.

Kalorieindhold

Kalorieindholdet pr. påskeæg er ca. 125 kcal. ved en portion på 8. stk.

Print opskrift

Påskeæg med peanutbutter

  • Serveringer: 8 påskeæg

Ingredienser

  • 150 gram marcipan, fra Easis (reklame)
  • 75 gram chokoladeknapper, fra Easis (reklame)
  • Peanutbutter, til fyld
  • 16 stk. ristede hasselnødder, til fyld og topping

Sådan gør du

  • Start med at dele 150 gram marcipan i 8 lige store stykker.

    Tag et stykke ad gangen og rul/form det til et æg.

    Brug enden af en ske (eller andet redskab) til at lave et hul i den brede ende af marcipanægget.

    Brug fingrene til at gøre hullet indeni så stort som muligt uden at der går hul i siderne, således at du til sidst har en hat/kegle lignende form på marcipanægget.

    Nu er du klar til at komme fyld i marcipanægget!

    Kom lidt peanutbutter i hullet. Pas på med ikke at komme for meget peanutbutter i (selvom det kan være svært… 😛 ), da det i så fald kan være lidt svært at lukke enden.

    Kom ligeledes en ristet hasselnød* ned i hullet.

    Brug fingrene til at lukke enden.

    Gentag denne metode med de resterende 7 marcipan stykker.

    Godt arbejde! Nu skal påskeæggene blot dyppes i chokolade.

    Smelt 75 gram chokolade.

    Dyp/vend hvert påskeæg heri.

    Placer påskeæggene på en plade med bagepapir.

    Kom en ristet hasselnød ovenpå og lad chokoladen størkne helt.

     

    Velbekomme!

    Påskeæggene kan opbevares på køl i en uges tid. Herhjemme holdt de dog kun et par dage 😉

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

     

    *Ristede hasselnødder laves ved at bage hasselnødderne i ovnen på 200 grader i 10-12 min. (hold øje med dem). Lad dem afkøle. Herefter kan skallen nemt nulres af. 

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *