Her får du min opskrift på påskeæg med hindbær!

Hvis du skal have gang i et lille påskeprojekt, kan jeg bestemt anbefale disse lækre påskeæg med hindbær. De består af marcipan og er overtrukket med mørk chokolade. Indeni gemmer der sig en kugle med smag af hindbær, der giver påskeæggene et skønt syrligt twist!

Kun 4 forskellige ingredienser
Hindbærfyldet består af friske dadler og frysetørrede hindbær, og herudover skal du naturligvis også bruge marcipan og chokolade, men det er så også det! Påskeæggene består nemlig kun af 4 forskellige ingredienser, hvilket gør dem nemme og overskuelige at lave. Personligt synes jeg netop selv, det er tiltalende, når en opskrift er lige til at gå til 😀
Jeg har brugt Easis marcipan og Easis chokoladeknapper, men det er naturligvis helt op til dig, hvilken du vil bruge. Jeg tænker også, at hvid chokolade kunne gøre noget godt for de her påskeæg både smagsmæssigt og udseendemæssigt. Den hvide og lyserøde farve ville helt sikkert klæde hinanden!

Kalorieindhold
Kalorieindholdet pr. påskeæg er ca. 70 kcal ved en portion på 16 stk.

Se min reel på Instagram
Du kan se, hvordan jeg laver påskeæggene i en af mine reels på Instagram. Her finder ud også flere videoer af mine andre opskrifter.

Reklame

Print opskrift

Påskeæg med hindbær

  • Serveringer: 16 stk.

Ingredienser

  • 40 gram bløde og friske dadler, fra RMimport (reklame)
  • 10 gram frysetørrede hindbær, fra Svansø (reklame)
  • 150 gram marcipan, fra Easis (reklame)
  • 80 gram chokoladeknapper, fra Easis (reklame)
  • Frysetørrede hindbær til topping, fra Svansø (reklame)

Sådan gør du

  • Vi starter med fyldet!

    Fjern stenene fra 40 gram friske og bløde dadler og kom dadlerne i en skål. Mos dem med en gaffel.

    Kom 10 gram frysetørrede hindbær i en frysepose og knus dem med fingrene.

    Bland de knuste frysetørrede hindbær sammen med dadlerne til en rød og lidt klistret masse.

    Sæt hindbær-fyldet på køl.

     

    Nu skal marcipanen formes…

    Start med at dele 150 gram marcipan i 16 lige store stykker.

    Rul stykkerne til 16 kugler.

    Brug en kniv til at halvere hver kugle.

    Tag den ene halvkugle og placer den i håndfladen med den skårne side opad. For at gøre plads til hindbærfyldet laves der herefter et tryk med en finger i midten af halvkuglen. Form den så den ligner lidt en “redde”. Gør det samme med den anden halvkugle. Sæt dem til side.

    Gentag denne metode med de resterende 15 marcipan kugler.

    Tag herefter hindbær-fyldet ud af køleskabet og form massen til 16 lige store kugler. Placer en af hindbær-kuglerne i en af marcipan halvkuglerne, som du netop har formet. Kom den anden halvkugle oven på og saml kanterne. Form det til et æg og placer det på et stykke bagepapir.

    Fyld resten af marcipan halvkuglerne med hindbær-kuglerne efter samme metode.

     

    Sådan! Nu skal påskeæggene blot vendes i chokolade.

    Smelt 80 gram chokoladeknapper.

    Dyp/vend hvert påskeæg heri.

    Placer påskeæggene på pladen med bagepapiret.

    Kom lidt ekstra frysetørrede hindbær ovenpå og lad chokoladen størkne helt.

     

    Velbekomme!

    Påskeæggene kan opbevares på køl i en lille uges tid, hvis de holder så længe 😉

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *