Overnight oats er en af mine helt store morgenmadsfavoritter!

Det smager virkelig skønt, og så er det samtidig sundt og super nemt at lave! Denne opskrift er den helt simple version, som du kan toppe med alle dine yndlingstoppings! Jeg har toppet min grød med banan, nødder, tranebær, ristet kokos og peanutbutter. Toppings kan man efter min mening aldrig få nok af 😛 Sådan en start på dagen kan bestemt anbefales! Og grøden kan både nydes i sengen under dynen eller på farten.

Nem og sund morgenmad!

Som navnet antyder, skal overnight oats røres sammen aftenen inden og herefter stilles på køl natten over. Næste morgen er grøden lige til at sætte skeen i! Utrolig nem, lækker og sund morgenmad. Det er altså noget, der kan få mig ud af sengen om morgenen, når jeg ved, der står sådan en portion og venter på mig 😀

Jeg plejer sommetider også at bruge overnight oats som en del af brunch bordet, da den er et skønt indspark, der er super nem at portionsanrette i fine glas/skåle. Hvis du ønsker at gøre det samme, laver du blot en stor portion i én skål aftenen inden. Næste morgen fordeles grøden i de forskellige glas/skåle.

Selve grøden består primært af chiafrø, havregryn og plantemælk. Chiafrøene og havregrynene suger væsken til sig, og samtidig er de hver især super sunde at starte dagen med. Blandt andet omtales chiafrø som en såkaldt superfood, da det lille frø har et højt indhold af omega-3-fedtsyrer, protein og kostfibre.

Du kan med fordel lave en større portion af selve grøden, så der er til flere dage. Personligt elsker jeg selv at lave overnight oats i hverdagen, hvor det hele godt må gå til stærkt.

Kalorieindhold

Denne portion indeholder ca. 350 kcal (uden topping).

Måske du også vil synes om en af mine andre opskrifter?
Print opskrift

Overnight oats

  • Serveringer: 1 portion

Ingredienser

  • 50 gram glutenfri havregryn
  • 2 spsk (ca. 15 gram) chiafrø
  • Et nip salt
  • 1,5 dl plantemælk
  • 1 spsk (ca. 15 gram) ahornsirup
  • Topping, f.eks. banan, nødder, peanutbutter mm.

Fremgangsmåde

  • Overnight oats skal, som nævnt ovenfor og som navnet antyder, røres sammen aftenen inden.

    Kom 50 gram glutenfri havregryn, 2 spsk (ca. 15 gram) chiafrø, et nip salt, 1,5 dl plantemælk og 1 spsk (ca. 15 gram) ahornsirup i en skål.

    Rør det hele godt sammen.

    Sæt skålen på køl natten over.

    Næste morgen toppes grøden med dine yndlingstoppings!

     

    Velbekomme!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *