Hvis du mangler en lækker sundere snack, kan jeg varmt anbefale disse müslibarer med hasselnødder!

Generelt er müslibarer et super godt sundere alternativ, der samtidig er nemme at have med på farten. De kan dermed spises som et hurtigt mellemmåltid eller nydes, hvis den lille sult melder sig. Disse müslibarer har en blød og chewy konsistens samt en dejlig smag af ristede hasselnødder, der samtidig tilfører lidt crunch. Herudover indeholder de en masse gode sager til din krop, der hver især bidrager med forskellige vitaminer og mineraler. De er simpelthen så gode 😀

Ingredienserne og formen
Hvis du foretrækker andre nødder end hasselnødder, kan du sagtens bruge dem i stedet for. Husk blot at riste nødderne i ovnen eller på panden inden, da det fremhæver nøddernes lækre smag. Det gør noget ekstra godt for müslibarerne. Udover hasselnødder har jeg blandt andet brugt mandler og kokosmel og for at få massen til at hænge sammen, har jeg tilsat vegan block og friske dadler. Vegan block hjælper desuden til at gøre müslibarer mere faste i konsistensen efter afkøling, mens dadlerne også tilfører noget sødme.

Til at forme mÿslibarerne har jeg brugt en silikoneform med 8 rektangler. Hvis du ikke har noget lignende, tænker jeg også sagtens, du kan bruge en aflang form beklædt med bagepapir. Formen skal naturligvis blot have nogenlunde samme størrelse, og når massen er blevet bagt kan den med fordel sættes på frys, inden den skæres ud. Herved er det nemmere at få et skarpt snit.

Kalorieindhold
Kalorieindholdet er ca. 220 kcal pr. stk. ved en portion på 8 müslibarer.

Se min reel på Instagram
Du kan se, hvordan jeg laver disse müslibarer med hasselnødder i en af mine reels på Instagram. Her finder du også flere videoer af mine andre opskrifter.

Reklame

Print opskrift

Müslibarer med hasselnødder

  • Serveringer: 8 stk.

Ingredienser

  • 70 gram mandler
  • 70 gram kokosmel
  • 150 gram friske dadler, fra RMimport (reklame)
  • 30 gram vegan block, fra Naturli'
  • Lidt salt
  • 50 gram ristede hasselnødder
  • 15 gram chokoladeknapper, fra Easis (reklame), kan undlades

Sådan gør du

  • Ristede hasselnødder

    I opskriften skal der bruge ristede hasselnødder, som hurtigt kan laves ved at riste hasselnødderne i ovnen på 180 grader (varmluft) i ca. 12 min. Når de er afkølet kan skallen nemt nulres af. Hvis du derfor ikke har ristede hasselnødder på lager, kan du starte med dette trin.

    Jeg plejer altid at riste en stor portion, da de er super skønne at lave på lager og bruge som topping på andre lækre sager 😀

     

    Blend ingredienserne sammen

    Jeg har brugt en minihakker til at blande alle mine ingredienser sammen.

    Kom først 70 gram mandler og 70 gram kokosmel i minihakkeren og hak det fint til “mel”.

    Fjern stenene fra 150 gram friske dadler og kom dadlerne i minihakkeren.

    Smelt 30 gram vegan block i microovnen og kom det ligeledes i minihakkeren.

    Tilsæt lidt salt.

    Hak/blend det hele godt sammen.

    Massen skal være sammenhængende, hvis du presser den sammen med hænderne.

    Tænd ovnen på 175 grader (varmluft) inden du går videre til næste trin.

     

    Fyld formen

    Hak 50 gram ristede hasselnødder groft og fordel halvdelen af dem i bunden af din form. Som nævnt øverst på siden har jeg brugt en silikoneform med 8 rektangler, men det kan også sagtens lade sig gøre at bruge en aflang form med bagepapir.

    Fordel müslibar-massen ligeligt i formen og pres den godt sammen.

    Kom den sidste halvdel af de grofthakkede ristede hasselnødder oven på müslibarerne. Tryk dem ned i massen, så de sidder fast.

     

    Nu skal de bages

    Bag müslibarerne i ovnen i 12-14 min. indtil de er gyldne.

    Lad dem herefter afkøle helt.

    Hvis du har brugt en aflang bageform, kan du med fordel sætte formen i fryseren, så det er nemmere at skære müslibarerne ud.

    Top evt. dine müslibarer med smeltet chokolade (kan undlades).

     

    Velbekomme! 

    Müslibarerne kan opbevares på køl i en lufttæt beholder.

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *