kransekage toppe med hasselnød

Traditionen tro skal der spises kransekage til nytårsaften, og i år har jeg lavet min egen version i form af disse kransekage toppe med hasselnød 😛
De har en sprød kransekage skal og er fyldt med en lækker masse af ristede hasselnødder og kakao, som smagsmæssigt minder lidt om nutella.
Kransekage toppene smager super dejligt og er en lækker måde at nyde kransekagen på, hvis man ønsker et lille twist!

Reklame

Print opskrift

Kransekage toppe med hasselnød Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: Ca. 8 stk.

Ingredienser

Kransekage:

  • 110 gram sukkerfri marcipan
  • 25 gram vegansk smør
  • 7 tsk vand
  • 25 gram ahornsirup
  • 25 gram kartoffelmel

Hasselnødde fyld:

  • 30 gram friske og bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • 5 gram kakaopulver
  • 25 gram ristede og hakkede hasselnødder, fra Svansø (reklame)
  • Lidt salt
  • 8 hele ristede hasselnødder

Sådan gør du

Kransekage:

  • Start med af mose 110 gram sukkerfri marcipan, 25 gram vegansk smør, 7 tsk vand og 25 gram ahornsirup i en skål med en gaffel. Det er vigtigt, at der ikke er store marcipan klumper.

    Tilsæt 25 gram kartoffelmel og rør det hele godt sammen til en samlet kransekage masse.

    Kom massen i en sprøjtepose.

    Jeg har brugt en frysepose og en stjernetyl, hvor jeg har klippet et lille hul i hjørnet i bunden af fryseposen, således stjernetyllen kan komme igennem. Herudover har jeg sat lidt tape omkring, så tyllen ikke trykkes ud.

    Læg sprøjteposen på køl og lav herefter hasselnødde fyldet.

     

Hasselnødde fyld:

  • Til hasselnødde fyldet skal der bruges ristede hasselnødder, hvis du hurtigt kan lave i ovnen ved at riste hasselnødderne på en bageplade i ovnen ved 180 grader i 10-12 min. Når de er afkølet, kan skallen nemt nulres af.

    Mos 30 gram friske og bløde dadler i en skål med en gaffel.

    Hak 25 gram af de ristede hasselnødder helt fint i en minihakker. Kom det i skålen med dadlerne.

    Tilsæt lidt salt og 5 gram kakaopulver.

    Mos det hele godt sammen til en samlet masse.

     

    Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).

    Tag sprøjteposen ud af køleskabet og sprøjt noget af kransekage massen ud i 8 små cirkler.

    Del hasselnødde massen i 8 lige store dele og rul dem til kugler.

    Tryk én hel ristet hasselnød ind i hver af kuglerne.

    Placer en kugle i midten af hver af de 8 kransekage cirkler.

    Lav fortsat cirkler rundt om hasselnødde kuglerne med den resterende kransekage masse, således kuglerne er dækket til.

     

    Bag kransekage toppene i ovnen i ca. 15-20 indtil de er gyldne og sprøde.

     

    Velbekomme!

    Kransekage toppene kan opbevares i en lufttæt beholder. De vil blive lidt blødere uden på dagene efter bagningen, men de smager stadig super dejligt! Hvis man ønsker skorpen sprød igen, kan det måske hjælpe lige at varme dem lidt i ovnen igen inden servering.

    Det kan også sagtens lade sig gøre at fryse dem ned! 🙂

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *