Disse kokostoppe med julekrydderier er en perfekt sundere julesnack!

De er sprøde uden på og bløde indeni og smager bare så dejligt! Den krydrede smag fra julekrydderierne passer virkelig godt til den ristede kokos, og herudover tilføjer chokoladebunden en lækker crunch. Kokostoppene er består af få ingredienser og er super nemme og hurtige at lave.

De er lavet ud fra samme fremgangsmåde som mine Kokostoppe med lakrids. Her kan du se en video af fremgangsmåden.

Sundere ingredienser

Kokostoppene er sødet med friske dadler, hvilket er en rigtig god måde at erstatte det raffineret sukker på og i stedet tilføre en række vigtige mineraler samt fiber. Samtidig gør dadlernes klistrede konsistens, at massen kan hænge sammen. Herudover har jeg brugt vegan block fra Naturli’ (den hårde firkant), da den tilfører kokostoppene lidt hårdhed, når de bliver afkølet. Udover kokosmel har jeg tilsat lidt mandelmel, da kokosmelet er sværere at få til at hænge sammen. Kokostoppene er til sidst dyppet i smeltede chokoladeknapper fra Easis, men du kan naturligvis bruge lige præcis den chokolade, du vil.

Kalorieindhold

Kalorieindholdet i disse kokostoppe med julekrydderier er ca. 175 kcal pr. stk. ved en portion på 10 kokostoppe.

Print opskrift

Kokostoppe med julekrydderier

  • Serveringer: 9-10 kokostoppe

Ingredienser

  • 150 gram friske dadler, fra RMimport (reklame)
  • 30 gram vegan block, fra Naturli'
  • 150 gram kokosmel
  • 25 gram mandelmel, eller mandler blendet til mel
  • 2 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk stødt nelliker
  • 0,5 tsk stødt kardemomme
  • 50 gram chokoladeknapper, fra Easis (reklame)

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne godt sammen.

    Start med at fjerne stenene fra 150 gram friske og bløde dadler og kom dadlerne i en skål.

    Smelt 30 gram vegan block i microovnen og kom det i skålen med dadlerne.

    Brug en gaffel til at mose det godt sammen.

    Tilsæt 150 gram kokosmel og 25 gram mandelmel (eller mandler blendet til mel).

    Bland 2 tsk kanel, 0,5 tsk nelliker og 0,5 tsk kardemomme sammen og kom det i skålen med de øvrige ingredienser.

    Rør/mos det hele godt sammen. Brug evt. fingrene til at samle massen.

     

    Nu skal der formes kokostoppe!

    Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).

    Tag en håndfuld af kokos-massen, tryk den godt sammen imellem hænderne og form den til en lille “top”. Sørg for at trykke den godt sammen, samtidig med at du former toppen. Ellers kan den godt være lidt svær at samle.

    Placer den på en bageplade med bagepapir. Fortsæt med resten af massen. Jeg fik i alt 9 kokostoppe.

    Bag dem i ovnen i 10-12 min. indtil de er gyldne.

    Lad dem herefter afkøle.

     

    Når kokostoppene er afkølet.

    Smelt 50 gram chokolade og dyp bunden af kokostoppene heri.

    Sæt dem på et stykke bagepapir og lad chokoladen størkne.

     

    Velbekomme!

    Kokostoppene kan opbevares på køl i en lufttæt beholder.

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *