Jeg elsker kokostoppe, og her får du en virkelig lækker version med smag af citron!

De smager så dejligt og er en perfekt sundere sommer snack! Det syrlige twist af citron passer helt fantastisk til den ristede kokossmag. Kokostoppene er sprøde uden på og bløde indeni. Desuden er de super nemme at lave og består kun af få ingredienser. Jeg kan derfor kun anbefale dig at hoppe i køkkenet og lave en portion af disse kokostoppe med citron 😀

Ingredienser
Kokostoppene er sødet med friske dadler, hvilket er en rigtig god måde at erstatte det raffineret sukker på og i stedet tilføre en række vigtige mineraler samt fiber. Samtidig gør dadlernes klistrede konsistens, at massen kan hænge sammen. Herudover Jeg har brugt vegan block fra Naturli’ (den hårde firkant), da den tilfører kokostoppene lidt hårdhed, når de bliver afkølet. Udover kokosmel har jeg tilsat lidt mandelmel, da kokosmelet er sværere at få til at hænge sammen. Kokostoppene er dyppet i smeltet chokoladeknapper fra Easis, men du kan naturligvis bruge lige præcis den chokolade, du vil.

Kalorieindhold
Kalorieindholdet pr. stk. er ca. 175 kcal ved en portion på 10 kokostoppe.

Se min reel på Instagram
Du kan se, hvordan jeg laver disse kokostoppe med citron i en af mine reels på Instagram. Her finder ud også flere videoer af mine andre opskrifter.

Reklame

Print opskrift

Kokostoppe med citron

  • Serveringer: 10 kokostoppe

Ingredienser

  • 150 gram friske og bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • 30 gram vegan block, fra Naturli'
  • 150 gram kokosmel
  • 25 gram mandler, blendet til mandelmel
  • Skallen fra 1 økologisk citron
  • 50 gram chokoladeknapper, fra Easis (reklame)

Sådan gør du

  • Start med at fjerne stenene fra 150 gram friske og bløde dadler og kom dadlerne i en skål.

    Smelt 30 gram vegan block i microovnen og kom det i skålen med dadlerne.

    Brug en gaffel til at mose det godt sammen.

    Tilsæt 150 gram kokosmel og 25 gram mandelmel (mandler blendet til mel).

    Riv skallen fra 1 økologisk citron og kom det ligeledes i skålen.

    Rør/mos det hele godt sammen. Brug evt. fingrene til at samle massen.

     

    Nu skal der formes kokostoppe!

    Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).

    Tag en håndfuld af kokos-massen, tryk den godt sammen imellem hænderne og form den til en lille “top”. Sørg for at trykke den godt sammen, samtidig med at du former toppen. Ellers kan den godt være lidt svær at samle.

    Placer den på en bageplade med bagepapir. Fortsæt med resten af massen. Jeg fik i alt 10 kokostoppe.

    Bag dem i ovnen i 10-12 min. indtil de er gyldne.

    Lad dem herefter afkøle.

     

    Når kokostoppene er afkølet

    Smelt 50 gram chokoladeknapper og dyp bunden af kokostoppene heri.

    Sæt dem på et stykke bagepapir og lad chokoladen størkne.

     

    Velbekomme!

    Kokostoppene kan opbevares på køl i en lufttæt beholder i 3-4 dage.

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *