knæk cancer kage uden tilsat sukker glutenfri vegansk

Lav din version af min knæk cancer kage og vær med til at støtte kampen imod kræft ♥

I forbindelse med Knæk Cancer, som løber af stablen i hele uge 43, har jeg udviklet min udgave af dette års Knæk Cancer kage.
RMimport er desuden så søde at donere 50 kr. pr. billede, der bliver delt af jeres versioner af min knæk cancer kage på Instagram.
Derfor håber jeg, at I har lyst til at kaste jer ud i opskriften og vise, hvor dygtige I er.
Herved kan vi i fællesskab få samlet så mange penge som muligt ind til et rigtig godt formål, der berører os alle.

Det vil sige, alt du skal gøre er følgende:
– Følg nedenstående opskrift og lav din version af Knæk Cancer kagen
– Del et billede af kagen på din Instagram story og tag @martinelybaek

Så donerer RMimport altså 50 kr. for DIT billede! 😀

Hvis du har en privat profil bedes du sende dit delte billede til mig, så jeg alligevel kan tælle det med.


Knæk Cancer kagen består af en lækker mazarinkage som er toppet med en dejlig chokolade creme.
Den er naturligvis uden tilsat sukker, glutenfri og vegansk, og så smager den bare så MUMS!
Du kan se, hvordan jeg laver kagen i en af mine stories på min instagram profil.

Reklame

Print opskrift

Knæk Cancer kage Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: Ca. 8-10 stk.

Ingredienser

MAZARINKAGE:

  • 200 gram friske og bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • 50 gram vegansk smør, fra Naturli'
  • 50 gram vegan block, fra Naturli'
  • 4 spsk ahornsirup
  • Lidt salt
  • 150 gram sukkerfri marcipan, fra Easis (opbevares gerne på køl, så den er nemmere at rive)
  • 100 gram glutenfri lyst brød melblanding, evt. fra Rema1000
  • 1 tsk bagepulver

CHOKOLADE CREME:

  • 200 gram friske og bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • 20 gram kakaopulver
  • 2 spsk (ca. 20 gram) plantemælk
  • 60 gram vegansk smør
  • Lidt salt

ØVRIGT:

  • 1 x knæk cancer blomsterpin
  • Evt. pink dust, til at farve ét af bladene i knæk cancer stemplet

Fremgangsmåde

MAZARINKAGE:

  • Start med at fjerne stenene fra 200 gram friske og bløde dadler og kom dadlerne i en skål.

    Smelt 50 gram vegan block i microovnen og kom det i skålen med dadlerne.

    Tilsæt 50 gram vegansk smør, 4 spsk ahornsirup og lidt salt.

    Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.

    Riv 145 gram af den sukkerfrie marcipan og kom det i skålen. De sidste 5 gram gemmes til senere, da det skal bruges til at lave knæk cancer blomsten til kagen.

    Bland den revet marcipan sammen med de øvrige ingredienser i skålen.

    Tilsæt 100 gram glutenfri lyst brød melblanding og rør igen.

    Kom 1 tsk bagepulver i skålen og rør en sidste gang rundt.

    Tænd ovnen på 160 grader (alm. ovn).

    Fordel dejen til mazarinkagen i en bageform. Jeg har brugt en tærteform med en diameter på 24 cm, hvor jeg har lagt bagepapir i bunden og smurt med kokosolie lange siderne.

    Brug fingrene til at fordele dejen helt i formen.

    Bag mazarinkagen i 25-30 min. og lad den herefter afkøle.

     

    Lav i mellemtiden knæk cancer blomsten ud af de resterende 5 gram sukkerfri marcipan:

    Rul marcipanen til en lille kugle og tryk den flad på et stykke bagepapir. Hvis ud har en lille “udstikker”, der størrelsesmæssigt passer til din knæk cancer blomsterpin, kan du med fordel bruge denne til at lave en helt rund og flad cirkel. Hvis ikke du har en form for udstikker, kan du også sagtens forme en flad og forholdsvis rund cirkel med fingrene.

    Gør herefter din blomster pin lidt våd, så den slipper nemmere fra marcipanen. Tryk den ned i marcipanen og brug evt. en lille tandstik til at få hvert “blad” trykket helt ned. Fjern forsigtigt din blomster pin. Herefter har du et fint lille stempel af en knæk cancer blomst, som du evt. kan dekorere med lidt pink dust på det ene af de 8 blade.

    Opbevar den på køl og imens chokolade cremen.

     

CHOKOLADE CREME:

  • Fjern stenene fra 200 gram friske og bløde dadler og kom dadlerne i en skål.

    Tilsæt 20 gram kakaopulver, 2 spsk (ca. 20 gram) plantemælk, 60 gram vegansk smør og lidt salt.

    Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen. Det er vigtigt at bruge lidt tid på denne trin, så du får en lækker creme.

    Fordel chokolade cremen oven på den afkølede mazarinkage, evt. ved hjælp af en sprøjtepose. Hvis du ikke har en sprøjtepose kan du også blot smøre cremen i et godt lag oven på kagen. Cremen er nemlig forholdsvis fast, så den løber ikke.

    Pynt til sidst din knæk cancer kage med din knæk cancer blomst af marcipan.

     

    Husk, som nævnt øverst, at dele dit billede i din story og tagge @martinelybaek.

    … Og giv dig selv et kæmpe skulderklap over at du er med til at støtte kampen mod kræft ♥

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *