Jeg elsker kikærtekugler, og denne version med lakrids er ingen undtagelse! MUMS, de er gode!

Kikærtekuglerne har en blød og fluffy konsistens og er overtrukket med en lækker chokoladeskal. Chokoladen tilfører lidt crunch, hvilket passer virkelig skønt til den bløde kikærte dej. Herudover har jeg tilsat lakridspulver, da jeg selv elsker smagen af lakrids. De forsvandt også rimelig hurtigt herhjemme 😉 Heldigvis er de er super nemme at lave, så jeg må hellere i køkkenet igen!

Sundere snack

Som navnet antyder, udgør kikærter den største del af opskriften, og her har jeg blot brugt dem på dåse svarende til 1 dåse (240 gram drænet). Kikærterne giver noget fylde i opskriften, samtidig med at de tilfører en god portion protein og har et højt indhold af en række vitaminer og mineraler. Jeg er stadig vildt imponeret over, at man ikke kan ane den mindste smag af kikærterne, hvilket understreger, hvor gode de er at bruge inden for det søde køkken, hvis de kombineres med de rigtige ingredienser. Kikærtekugler er efter min mening en af de bedste sundere snacks!

Kalorieindhold

Kalorieindholdet i disse kikærtekugler med lakrids er ca. 60 kcal pr. stk. ved en portion på 32 kikærtekugler.

Måske vil du også synes om denne opskrift på kikærtekugler?
Print opskrift

Kikærtekugler med lakrids

  • Serveringer: Ca. 32 stk.

Ingredienser

  • 240 gram kikærte (udblødte)
  • 60 gram ahornsirup
  • 90 gram smooth peanutbutter
  • 30 gram plantemælk
  • 60 gram glutenfri havregryn
  • Lidt salt
  • 6 tsk lakridspulver, fra Easis (reklame)
  • 150 gram mørk chokolade, fra Easis (reklame)

Sådan gør du

  • Start med at blende en portion glutenfri havregryn helt fint til havremel i en minihakker. Der skal bruges 60 gram til denne portion.

    Herefter skal det hele blandes sammen

    Kom 240 gram udblødte kikærter, 60 gram ahornsirup, 90 gram smooth peanutbutter og 30 gram plantemælk i en minihakker. Blend det hele godt sammen. Sørg for at kikærterne er blendet mest muligt.

    Tilsæt de 60 gram havremel, lidt salt og 6 tsk lakridspulver. Du kan naturligvis justere mængden af lakridspulver alt efter smag.

    Bland det godt sammen med de øvrige ingredienser.

    Brug en dejskraber til at samle dejen. Den skal være lidt klistret.

    Sæt kikærte dejen på køl i et par timer indtil den er fast nok til at kunne formes til kugler.

     

    Nu skal dejen formes

    Tag en tsk. af dejen og form den til en kugle.

    Fortsæt med resten af dejen. Jeg fik i alt 32 kugler.

     

    Et lille dyp i chokolade

    Smelt 150 gram chokolade og vend kikærtekuglerne en af gangen heri.

    Placer dem på et stykkebagepapir og lad chokoladen størkne.

     

    Velbekomme!

    Kikærtekuglerne kan opbevares på køl.

     

    Jeg vil elske at se din kreation!

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *