Nøj, hvor smager de her kikærtekugler med citron alt for lækkert!

Det er faktisk lige før, jeg vil gå så langt at sige, at du simpelthen er nødt til at lave dem 😛 De har den blødeste konsistens, og smagen er mild med et twist af citron. Herudover er de overtrukket med mørk chokolade, der tilfører lidt crunch, hvilket bare passer helt vildt godt til den bløde kikærte dej! Kikærtekuglerne er super nemme at lave og vil være en perfekt sommer snack! Det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg laver dem!

Sundere snacks
Som navnet antyder, udgør kikærter den største del af opskriften, og her har jeg blot brugt dem på dåse svarende til ca. 1/2 dåse. Kikærterne giver noget fylde i opskriften, samtidig med at de tilfører en god portion protein og har et højt indhold af en række vitaminer og mineraler. Jeg er stadig vildt imponeret over, at man ikke kan ane den mindste smag af kikærterne, hvilket understreger, hvor gode de er at bruge inden for det søde køkken, hvis de kombineres med de rigtige ingredienser.

Kalorieindhold
Kalorieindholdet er ca. 60 kcal pr. stk. ved en portion på 16 kikærtekugler.

Se min reel på Instagram
Du kan se, hvordan jeg laver disse kikærtekugler med citron i en af mine reels på Instagram. Her finder du også flere videoer af mine andre opskrifter.

Reklame

Print opskrift

Kikærtekugler med citron

  • Serveringer: 16 stk.

Ingredienser

  • 120 gram kikærter (udblødte)
  • 30 gram ahornsirup
  • 45 gram smooth peanutbutter, fra Easis (reklame)
  • 15 gram plantemælk
  • 30 gram glutenfri havregryn
  • 1/4-1/2 tsk stødt kanel
  • Et nip salt
  • 2-3 tsk revet citronskal (økologisk)
  • Ca. 80 gram chokoladeknapper, fra Easis (reklame)

Sådan gør du

  • Start med at blende en portion glutenfri havregryn helt fint til havremel i en minihakker. Der skal bruges 30 gram til denne portion.

    Herefter skal det hele blandes sammen

    Kom 120 gram udblødte kikærter, 30 gram ahornsirup, 45 gram smooth peanutbutter og 15 gram plantemælk i en minihakker. Blend det hele godt sammen. Sørg for at kikærterne er blendet mest muligt.

    Tilsæt de 30 gram havremel, 1/4-1/2 tsk stødt kanel (efter smag), 2-3 tsk revet citronskal og et nip salt.

    Bland det godt sammen med de øvrige ingredienser.

    Brug en dejskraber til at samle dejen. Den skal være lidt klistret.

    Sæt kikærte dejen på køl i 1 time.

     

    Nu skal dejen formes

    Tag en tsk. af dejen og form den til en kugle.

    Fortsæt med resten af dejen. Jeg fik i alt 16 kugler.

     

    Et lille dyp i chokolade

    Smelt 80 gram chokolade og vend kikærtekuglerne en af gangen heri.

    Placer dem på et stykkebagepapir og lad chokoladen størkne.

     

    Velbekomme!

    Kikærtekuglerne kan opbevares på køl.

     

    Jeg vil elske at se din kreation!

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *