Her får du min opskrift på lækre og bløde kikærte cookie dough cups!

Jeg er stadig helt vildt begejstret over, hvor gode kikærter og andre bønner er at bruge i det søde køkken til at lave sundere snacks. Der sker altså et eller andet magisk, når de kombineres med de øvrige ingredienser! Smagen er mild og lækker, og chokoladelaget på toppen giver lidt crunch til den bløde cookie dough dej. Det er et rigtig godt bud på en nem og sundere snack, der er fyldt med en masse gode sager til din krop 😀

Ingredienserne
Kikærterne udgør den største del af opskriften, og her har jeg blot brugt kikærter på dåse svarende til ca. 1/2 dåse. Kikærterne giver noget fylde i opskriften, samtidig med at de tilfører en god portion protein og har et højt indhold af en række vitaminer og mineraler. Herudover har jeg brugt smooth peanutbutter og chokolade knapper fra Easis. Du kan naturligvis bruge både den peanutbutter og chokolade, som du foretrækker.

Selve formen
Jeg har lavet mine kikærte cookie dough cups i en silikone form med halvkugler. Hvis du ikke ligger inde med en lignende form, tænker jeg også sagtens, det kan lade sig gøre at bruge almindelige muffinsforme af papir. Det vigtigste er i bund og grund, at formen kan komme i fryseren og kikærte cookie dough cupsene kan tages ud af den.

Kalorieindhold
Kalorieindholdet er ca. 100 kcal. pr. stk. ved en portion på 8 kikærte cookie dough cups.

Reklame

Print opskrift

Kikærte cookie dough cups

  • Serveringer: 8 stk.

Ingredienser

  • 120 gram kikærter (udblødte)
  • 30 gram ahornsirup
  • 45 gram smooth peanutbutter, fra Easis (reklame)
  • 15 gram plantemælk
  • 30 gram glutenfri havregryn, blendet til mel
  • 1/4-1/2 tsk stødt kanel, efter smag
  • Et nip salt
  • Ca. 70 gram chokoladeknapper, fra Easis (reklame)

Sådan gør du

  • Start med at blende en portion havregryn helt fint til havremel i en minihakker. Der skal bruges 30 gram til denne portion.

     

    Herefter skal det hele blandes sammen

    Kom 120 gram udblødte kikærter, 30 gram ahornsirup, 45 gram smooth peanutbutter og 15 gram plantemælk i en minihakker. Blend det hele godt sammen. Sørg for at kikærterne er blendet mest muligt.

    Tilsæt de 30 gram havremel, 1/4-1/2 tsk stødt kanel (efter smag) og et nip salt.

    Bland det godt sammen med de øvrige ingredienser.

    Brug en dejskraber til at samle dejen. Den skal være lidt klistret.

    Sæt cookie dough dejen på køl i 1-1,5 time.

     

    Nu skal dejen formes

    Del dejen i 8 lige store stykker. Jeg har brugt en vægt for at være helt præcis, da nogle af stykkerne kunne risikere at blive en smule for store til min form.

    Pres cookie dough dejen ud i formene.

     

    Top med chokolade

    Smelt 70 gram chokolade og fordel det ligeligt i hver form med dej.

    Sæt formen i fryseren i en times tid indtil chokoladen er størknet, og kikærte cookie dough cupsene kan tages op af formen.

     

    Velbekomme!

    Kikærte cookie dough cupsene kan opbevares på køl i 2-3 dage.

     

    Jeg vil elske at se din kreation!

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *