Snasket og lækker Chokolade Banankage med karamel!

Den smager simpelthen så MUMS! Chokolade, banan og karamel er efter min mening også bare en virkelig skøn kombination 😉 Desuden er kagen super nem at lave, da både ingredienserne til selve kagen og karamellen blot skal blandes sammen.

Sundere ingredienser

Kagen er sødet med bananer og en lille smule ahornsirup, hvilket betyder, at der ikke er tilsat sukker herudover. Det er vigtigt, at bananerne er modne (gerne med brune pletter), da det er med til at fremhæve den søde smag af banan. Desuden er der brugt havremel/havregryn blendet til mel frem for hvidt mel, hvilket tilfører mange fibre til kagen, som er gode for vores krop.

Jeg har bagt chokolade banankagen i en speciel silikone bageform, der er med til at give den et super flot mønster. Du kan også sagtens bage kagen i en anden slags form.

Karamellen er primært lavet på peanutbutter, og det er vigtigt at bruge en smooth peanutbutter for at få en lækker ensartet karamel. Jeg plejer at bruge økologisk peanutbutter “Paradiso, Creamy” fra Rema1000. I og med karamellen er lavet med peanutbutter har den også lidt smag heraf. Hvis du ikke er den største peanutbutter-fan, kan du sagtens bruge en anden slags topping. Jeg har desuden pyntet kagen med ristede hasselnødder, da det lige var, hvad jeg havde i køkkenskuffen. Her kan du også frit vælge, hvad du bedst kan lide eller har i din køkkenskuffe. Personligt tror jeg selv, at især friske hindbær ville passe virkelig godt til denne kage! Det har jeg i hvert fald selv noteret mig til næste gang 😉

Kalorieindhold

Kalorieindholdet i denne chokolade banankage med karamel er ca. 250 kcal pr. stk. ved en portion på 8 stykker.

Print opskrift

Karamel Chokolade Banankage

  • Serveringer: Ca. 8-10 stykker

Ingredienser

Chokolade Banankage:

  • 4 modne bananer, ca. 400-420 gram
  • 160 gram plantemælk
  • 40 gram koldt og blødt smør, evt. fra Naturli'
  • 40 gram ahornsirup
  • 2 spsk æbleeddike, ca. 20-25 gram
  • 40 gram kakaopulver
  • 130 gram glutenfri havremel, eller havregryn blendet til mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron

Karamel:

  • 60 gram smooth peanutbutter
  • 25 gram smeltet vegansk smør, evt. smørbar fra Naturli'
  • 15 gram ahornsirup
  • 2 nip vaniljepulver

Sådan gør du

  • Bland de våde ingredienser sammen til Chokolade Banankagen

    Start med tænde ovnen på 175 grader (alm. ovn).

    Kom 4 modne (!) bananer (400-420 gram), 160 gram plantemælk, 40 gram blødt smør, 40 gram ahornsirup og 2 spsk. æbleeddike i en skål. Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.

    Tilsæt de tørre ingredienser

    Kom 40 gram kakaopulver og 130 gram glutenfri havremel i skålen. Jeg plejer selv at blende min havregryn helt fint til mel i en minihakker.

    Rør det godt sammen med de våde ingredienser.

    Tilsæt 2 tsk bagepulver og 1 tsk natron. Vend det stille og roligt rundt i dejen.

    Let it bake!

    Kom dejen i en bageform. Jeg har brugt en speciel silikone bageform, der giver kagen et super flot mønster.

    Bag kagen i ca. 45 min.

    Bagetiden kan måske variere lidt fra ovn til ovn og alt efter hvilken bageform, man bruger.

    Lad herefter chokolade banankagen afkøle helt, inden den tages ud af formen! Jeg plejer at lade den afkøle på køkkenbordet og efterfølgende sætte den på køl, så den får lov til at sætte sig helt.

     

    Nu skal karamellen laves

    Når kagen er helt afkølet, er det tid til at lave karamellen. Den er lavet på peanutbutter og er super nem at lave!

    Kom 60 gram smooth peanutbutter i en skål.

    Tilsæt 25 gram smeltet vegansk smør og 15 gram ahornsirup.

    Rør ingredienserne godt sammen til lækker ensartet karamel.

    Kom 2 nip vaniljepulver i. Det er med til at give en virkelig god smag til karamellen.

    Rør rundt igen.

    Fordel karamellen i et jævnt lag oven på chokolade banankagen. Lad den evt. løbe lidt ned langs kanten 😉

    Sæt kagen på køl indtil den skal serveres.

     

    Velbekomme!

    Kagen kan opbevares på køl i en lille uges tid. Jeg synes selv den bliver bedre af at have været på køl.

     

    Jeg vil elske at se din kreation!

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *