Snasket og lækker Chokolade Banankage med karamel!
Den smager simpelthen så MUMS! Chokolade, banan og karamel er efter min mening også bare en virkelig skøn kombination 😉 Desuden er kagen super nem at lave, da både ingredienserne til selve kagen og karamellen blot skal blandes sammen.
Sundere ingredienser
Kagen er sødet med bananer og en lille smule ahornsirup, hvilket betyder, at der ikke er tilsat sukker herudover. Det er vigtigt, at bananerne er modne (gerne med brune pletter), da det er med til at fremhæve den søde smag af banan. Desuden er der brugt havremel/havregryn blendet til mel frem for hvidt mel, hvilket tilfører mange fibre til kagen, som er gode for vores krop.
Jeg har bagt chokolade banankagen i en speciel silikone bageform, der er med til at give den et super flot mønster. Du kan også sagtens bage kagen i en anden slags form.
Karamellen er primært lavet på peanutbutter, og det er vigtigt at bruge en smooth peanutbutter for at få en lækker ensartet karamel. Jeg plejer at bruge økologisk peanutbutter “Paradiso, Creamy” fra Rema1000. I og med karamellen er lavet med peanutbutter har den også lidt smag heraf. Hvis du ikke er den største peanutbutter-fan, kan du sagtens bruge en anden slags topping. Jeg har desuden pyntet kagen med ristede hasselnødder, da det lige var, hvad jeg havde i køkkenskuffen. Her kan du også frit vælge, hvad du bedst kan lide eller har i din køkkenskuffe. Personligt tror jeg selv, at især friske hindbær ville passe virkelig godt til denne kage! Det har jeg i hvert fald selv noteret mig til næste gang 😉
Kalorieindhold
Kalorieindholdet i denne chokolade banankage med karamel er ca. 250 kcal pr. stk. ved en portion på 8 stykker.