Lækker blød og svampet kanelkage med banan!

Jeg vil indledningsvis starte med at sige, at kanelkagen er sødet med bananer, hvilket giver den en smag heraf. Bananer er nemlig super gode at bruge i sundere kager, hvor man gerne vil undgå sukker og æg. Samtidig passer banan og kanel rigtig godt sammen. Efter min mening gør det dermed kun noget godt for kanelkagen, at man kan smage bananen. Hvis man ønsker en mere gennemtrængende smag af kanel, tænker jeg blot, det er et spørgsmål om, hvor meget kanel, man kommer i 😀

Kanelkagen er toppet med en virkelig lækker og glat chokoladecreme, der har en intens smag af mørk chokolade. Og nøj… Hvor er det bare en MUMS kombination med den bløde og svampede kanelkage og den hårde og intense chokolade creme!

Ingredienser – vigtigt med smooth peanutbutter
Opskriften er super nem at lave, da ingredienserne til både kanelkagen og chokoladecremen blot skal blandes sammen. Det er vigtigt at nævne, at den peanutbutter, der bruges til cremen, skal være glat i konsistensen. Jeg har selv forsøgt mig med en peanutbutter, der var lidt mere grynet, hvilket ikke fungerede. Derfor har jeg brugt smooth peanutbutter fra Peanutbutter pusheren, som du kan finde her.

Udover smooth peanutbutter består chokoladecremen også af Vegan block fra Naturli’. Det er den hårde og firkantet “smør”, som man kan finde i stort set alle supermarkeder. Det er vigtigt ikke blot at bruge den bløde veganske smør, hvis man vil have en mere fast chokolade creme.

Til sidst har jeg toppet kagen med ristede mandler, da det var lige, hvad jeg havde i køkkenskuffen. Samtidig smager de bare altid virkelig lækkert! Du kan naturligvis bruge en anden topping, hvis du ikke lige har ristede mandler på lager.

Kalorieindhold

Kalorieindholdet i denne kanelkage med banan er ca. 220 kcal ved en portion på 8 stykker.

Se min reel på Instagram

Du kan se, hvordan jeg laver denne kanelkage med banan i en af mine reels på Instagram. Her finder du også flere videoer af mine andre opskrifter.

Rabatkode

I forbindelse med at jeg har fået lov til at teste Peanutbutter Pusherens peanutbutter, har jeg også fået en rabatkode, som jeg meget gerne vil dele med dig. Rabatkoden er “MARTINE10”, som giver 10 % på ens køb ♥

Reklame

Print opskrift

Kanelkage med banan

  • Serveringer: Ca. 8-10 stk.

Ingredienser

Kanelkage:

  • 3 modne bananer, ca. 300 gram
  • 150 gram glutenfri havregryn
  • 1,5 dl plantemælk
  • 25 gram ahornsirup
  • 2 tsk citronsaft
  • 6 tsk stødt kanel
  • 1 (stor) tsk bagepulver
  • 1 (stor) tsk natron

Chokoladecreme:

  • 60 gram vegan block, fra Naturli'
  • 25 gram ahornsirup
  • 20 gram kakaopulver
  • 15 gram plantemælk
  • 45 gram smooth peanutbutter, fra Peanutbutter pusheren (reklame)

Sådan gør du

  • Beklæd først en bageform med bagepapir. Jeg plejer at komme bagepapir i bunden og kokosolie langs siden, så kagen får en fin rund kant.

    Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn).

     

    Bland alle ingredienserne til kanelkagen sammen.

    Kom 3 bananer (ca. 300 gram), 150 gram glutenfri havregryn, 1,5 dl plantemælk, 25 gram ahornsirup, 2 tsk citronsaft og 6 tsk stødt kanel i en skål.

    Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.

    Kom til sidst 1 tsk bagepulver og 1 tsk natron i dejen. Rør det stille og roligt sammen med de øvrige ingredienser.

     

    Nu skal kagen bages.

    Fordel dejen i et jævnt lag i bageformen.

    Bag kagen i ovnen i ca. 20-25 min.

    Lad den afkøle og placer den evt. på det fad, du ønsker at servere den på.

     

  • Lad os herefter komme i gang med at lave chokoladecremen!

    Start med at smelte 60 gram vegan block i microovnen. Kom det i en skål.

    Tilsæt 25 gram ahornsirup. Rør rundt.

    Kom 20 gram kakaopulver i skålen og rør godt rundt igen.

    Tilsæt 15 gram plantemælk og rør rundt.

    Kom til sidst 45 gram smooth peanutbutter i skålen og rør det ligeledes sammen med de øvrige ingredienser, indtil du har en lækker ensartet masse. Det er vigtigt at bruge en peanutbutter, der er helt “glat” i konsistensen, da en grynet peanutbutter ikke vil fungere.

    Fordel chokoladecremen oven på kanelkagen.

    Hak evt. en håndfuld ristede og groft hakkede mandler og kom dem oven på cremen.

     

    Vente, vente, vente…

    Sæt kagen på køl i et par timer inden servering, så cremen kan nå at størkne.

    Hvis du har lidt hornvioler derhjemme, vil de være super flotte at pynte kagen med inden servering.

     

    Velbekomme!

    Kanelkagen kan opbevares på køl i 3-4 dage. Den bliver faktisk kun bedre af at have været en tur i køleskabet!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *