kakaostænger uden tilsat sukker glutenfri vegansk

Disse kakaostænger består af en dejlig sprød mandelbund og er toppet med en lækker kakaocreme. En kombination, der smager virkelig skønt!
Du vil måske endda også blive lidt overrasket over at se, at der er tilsat kikærter i kakaocremen 😛
Udover at være et sundt element bidrager de med en god og lidt grov konsistens helt uden at kunne smages.
Kakaostængerne er perfekte som en lille hapser/dessert til dine gæster (eller dig selv 😉 )

Du kan se, hvordan jeg laver dem i en af mine stories på min instagram.

Kalorieindholdet pr. stk. er ca. 150 kcal. ved en portion på 6 stk.

Print opskrift

Kakaostænger Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: 6 stk.

Ingredienser

Bund:

  • 10 gram glutenfri havregryn
  • 40 gram mandler
  • Lidt salt
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 10 gram ahornsirup, ca. 2 tsk
  • 10 gram vegansk smør (koldt), evt. fra Naturli'

Kakaocreme:

  • 100 gram kikærter (udblødt)
  • 2 spsk ahornsirup
  • 4 spsk plantemælk
  • Lidt salt
  • 20 gram kakaopulver
  • 50 gram vegan block, fra Naturli'

Fremgangsmåde

Bund:

  • Start med at komme 10 gram glutenfri havregryn, 40 gram mandler, lidt salt og 0,5 tsk bagepulver i en minihakker. Kør det godt rundt, så mandlerne bliver hakket. Det behøver ikke at være blendet helt fint.

    Tilsæt 10 gram ahornsirup og 10 gram vegansk smør (koldt).

    Bland det hele godt sammen i minihakkeren og rør det til sidst lidt rundt med en ske/dejskaber, så det samler sig helt.

    Fordel herefter massen ligeligt i en bageform. Jeg har brugt en silikoneform med 8 små rektangler, hvor jeg har fordelt massen i 6 af rektanglerne.

    Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

    Bag bundene i ca. 10-12 min. indtil de er gyldne og sprøde.

    Lad dem afkøle helt og lav herefter kakaocremen.

     

Kakaocreme:

  • Kom 100 gram udblødte kikærter, 2 spsk ahornsirup, 4 spsk plantemælk, lidt salt og 20 gram kakaopulver i en minihakker.

    Smelt 50 gram vegan block i microovnen og kom det ligeledes i minihakkeren.

    Kør det hele godt sammen til en lækker kakaocreme. Sørg for at alle kikærterne er godt blendet.

    Fordel kakaocremen i formene oven på bundene. Der kan være en lille smule kakaocreme tilovers, men det smager også skønt at smøre på et knækbrød, eller hvad man har lyst til 😛

    Sæt formen i fryseren i ca. 30 min.

    Tag herefter kakaostængerne ud af formen.

    Pynt evt. med skovsyre inden servering.

     

    Velbekomme!

    Kakaostængerne kan holde sig i 1-2 dage i køleskabet.

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *