julekonfekt med valnødder

Her får du min opskrift på sundere julekonfekt med valnødder.
Konfekt hører sig til i den søde juletid, og udover at det er hyggeligt at lave, så smager det også super skønt!
Denne version består af marcipan, som er toppet med en kakao/valnødde-masse.
Valnødderne er ristet, så den lækre smag kommer helt frem. MUMS! Det er en lækker mundfuld 😛
Desuden er det super nemt og hurtigt at lave og kræver ikke særlig mange ingredienser.

Konfekten indeholder ca. 60 kcal pr. stk.

Reklame

Print opskrift

Julekonfekt med valnødder Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: 20 stk.

Ingredienser

  • 80 gram + 20 hele valnødder, fra Svansø (reklame)
  • 100 gram sukkerfri marcipan
  • 80 gram friske og bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • Lidt salt
  • 10 gram kakaopulver

Sådan gør du

  • Start med at riste 80 gram + 20 hele valnødder på en tør pande. De skal ristes indtil, de tager lidt farve og begynder at dufte. Lad dem afkøle.

    Del 100 gram sukkerfri marcipan i 20 lige store stykker (ca. 5 gram pr. stk.). Rul alle stykkerne til kugler og brug en finger til at trykke kuglerne ned i 20 konfektforme, så de dækker bunden.

    Lav herefter valnødde-massen ved først at fjerne stenene fra 80 gram friske og bløde dadler. Kom dadlerne i en skål og mos dem med en gaffel.

    Brug en minihakker til at hakke 80 gram af de ristede valnødder helt fint. De resterende 20 hele ristede valnødder skal bruges til at toppe konfektstykkerne med. Kom de hakkede valnødder i skålen med dadlerne.

    Tilsæt lidt salt og 10 gram kakaopulver.

    Brug en gaffel til at røre/mose dejen sammen, så den samles. Hvis det slet ikke kan lade sig gøre for dig at samle dejen, kan du evt. tilsætte et par dråber vand.

    Tag en lille del af valnødde-massen, rul den til en kugle, tryk den lidt flad og pres den oven på marcipanen i konfektformen.

    Kom en hel ristet valnød oven på og tryk den fast.

    Fortsæt på samme måde indtil alle konfektformene er fyldt op.

    Der kan godt være en smule af valnødde-massen tilovers.

    Sæt konfekten på køl inden servering.

     

    Velbekomme!

    Konfekten kan opbevares på køl i en lufttæt beholder.

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *