Hvis du er på udkig efter en sundere julesnack, kan jeg virkelig anbefale de her lækre Jule Kikærtekugler!

De smager simpelthen så dejligt og er tilsat appelsin og kanel, der passer godt til den søde juletid. Kikærtekuglerne har en blød og fluffy konsistens og er overtrukket med en chokoladeskal. Chokoladen tilfører lidt crunch, hvilket passer virkelig skønt til den bløde kikærte dej. De forsvandt også rimelig hurtigt herhjemme 😉 Heldigvis er de er super nemme at lave, så jeg må hellere i køkkenet igen!

Sundere julesnack

Som navnet antyder, udgør kikærter størstedelen af opskriften, og her har jeg blot brugt dem på dåse svarende til 1 dåse (240 gram drænet). Kikærterne giver noget fylde i opskriften, samtidig med at de tilfører en god portion protein og har et højt indhold af en række vitaminer og mineraler. Jeg er stadig vildt imponeret over, at man ikke kan ane den mindste smag af kikærterne, hvilket understreger, hvor gode de er at bruge inden for det søde køkken, hvis de kombineres med de rigtige ingredienser. Kikærtekugler er efter min mening en af de bedste sundere snacks!

Kalorieindhold

Kalorieindholdet i disse jule kikærtekugler er ca. 70 kcal. pr. stk. ved en portion på 26 kugler.

Print opskrift

Jule Kikærtekugler

  • Serveringer: Ca. 26 kugler

Ingredienser

  • 240 gram kikærter (udblødte), svarende til 1 dåse
  • 60 gram ahornsirup
  • 90 gram peanutbutter, fra Easis (reklame)
  • 30 gram plantemælk
  • 60 gram glutenfri havregryn, blendet til mel
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 økologisk appelsin
  • 150 gram chokoladeknapper, fra Easis (reklame)

Sådan gør du

  • Start med at blende en portion glutenfri havregryn helt fint til havremel i en minihakker. Der skal bruges 60 gram til denne portion.

    Herefter skal det hele blandes sammen

    Kom 240 gram udblødte kikærter, 60 gram ahornsirup, 90 gram peanutbutter og 30 gram plantemælk i en minihakker. Blend det hele godt sammen. Sørg for at kikærterne er blendet mest muligt.

    Tilsæt de 60 gram havremel, 2 tsk stødt kanel og revet appelsinskal fra 1 økologisk appelsin.

    Bland/rør det godt sammen med de øvrige ingredienser.

    Brug en dejskraber til at samle dejen. Den skal være lidt klistret.

    Sæt kikærte dejen på køl i et par timer indtil den er fast nok til at kunne formes til kugler.

     

    Nu skal dejen formes

    Tag en tsk. af dejen og form den til en kugle.

    Fortsæt med resten af dejen. Jeg fik i alt 26 kugler.

     

    Et lille dyp i chokolade

    Smelt 150 gram chokolade og vend kikærtekuglerne en af gangen heri.

    Placer dem på et stykkebagepapir og lad chokoladen størkne.

     

    Velbekomme!

    Kikærtekuglerne kan opbevares på køl.

     

    Jeg vil elske at se din kreation!

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *