Start dagen med den her sunde, forfriskende og sommerlige Hindbær Smoothie Bowl!

Den smager så skønt og er en perfekt måde at starte disse dejlige sommerdage på! Når der er varmt er appetitten måske ikke helt som den plejer, og man har mest af alt bare lyst til noget iskoldt, hvilket er præcis det lækre ved en smoothie bowl. Den består udelukkende af 3 ingredienser, herunder banan, hindbær og plantemælk, og kan toppes med lige præcis den topping, du aller bedst kan lide. Banan og hindbær er efter min mening også en super lækker kombination af både noget sødt og friskt.

Sund morgenmad

Smoothie bowls er en nem og lækker måde at få en god og sund start på dagen! I denne version med banan og hindbær bidrager begge hovedingredienser hver især med vigtige vitaminer og mineraler, der er gode for kroppen. Herunder bl.a. C vitamin, jern og magnesium samt antioxidanter.

Ingredienser og en god blender

Det er vigtigt, at bruge frosne bananer, da det giver en lækker cremet og “softice” lignende konsistens. Jeg plejer at fryse en stor portion skiveskåret banan ned, så jeg altid har nogen på lager. De skal minimum fryses i 12 timer. Bemærk desuden at bananerne helst skal være skåret i skiver, da de herved er nemmere at blende. Herudover skal bananerne være modne (med brune pletter), hvor banansmagen er mest gennemtrængende. Nedfrysningen får dem nemlig til at miste lidt smag.

Til sidst er det også væsentligt at nævne, at det kræver en god blender for at kunne blende de frosne bananskiver med så lidt væske. Samtidig er det netop vigtigt for konsistensen, at der ikke tilsættes for meget væske. Jeg bruger denne blender/minihakker.

Kalorieindhold

Kalorieindholdet i denne Hindbær Banan Smoothie Bowl er ca. 140 kcal (uden topping).

Måske vil du også synes om mine andre smoothie bowls!

Print opskrift

Hindbær Smoothie Bowl

 • Serveringer: 1 portion

Ingredienser

 • 130 gram frosne bananer (skiveskåret)
 • 50 gram frosne hindbær
 • 25 gram plantemælk
 • Granola, frisk frugt eller anden topping

Sådan gør du

 • Kom 130 gram frosne bananer (skiveskåret), 50 gram frosne hindbær og 25 gram plantemælk i en (stærk) blender.

  Lad det tø lidt op i ca. 5-10 min., inden det blendes.

  Blend det hele godt sammen til lækker cremet konsistens. Det kan godt tage et par minutter. Brug evt. en dejskraber undervejs til at skubbe frugten ned fra siderne.

  Kom smoothie-massen i en skål.

  Top den med din yndlingstoppings!

   

  Jeg vil elske at se din kreation!

  Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *