Her får du opskriften på en skøn overnight oats med smag af hindbær cheesecake!

Den smager simpelthen så dejligt! Det er en perfekt forårs- og sommermorgenmad, eller hvis du bare savner de varmere og lysere tider 😀 Grøden er nemlig tilsat friske hindbær og revet citronskal, hvilket giver en frisk og syrlig smag. Kombinationen af denne friske smag samt den tykke konsistens, som chiafrøene og havregrynene giver, får denne overnight oats til at minde om hindbær cheesecake. Som prikken over i’et kan du komme lidt ekstra lækker topping oven på grøden i form af eksempelvis frisk frugt, ristede nødder og peanutbutter.

Nem og sund morgenmad

Overnight oats skal, som navnet antyder, laves aftenen inden og herefter stilles på køl natten over. Næste morgen har du så en utrolig nem og lækker morgenmad, der er lige til at sætte skeen i! Du kan med fordel lave en større portion, så der er til flere dage. Personligt elsker jeg selv at lave overnight oats i hverdagen, hvor det hele godt må gå til stærkt.

Jeg plejer sommetider også at bruge overnight oats som en del af brunch bordet, da den er et skønt indspark, der er super nem at portionsanrette i fine glas/skåle. Hvis du ønsker at gøre det samme, laver du blot en stor portion i én skål aftenen inden. Næste morgen fordeles grøden i de forskellige glas/skåle.

Selve grøden består primært af chiafrø, havregryn og plantemælk. Chiafrøene og havregrynene suger væsken til sig, og samtidig er de hver især super sunde at starte dagen med. Blandt andet omtales chiafrø som en såkaldt superfood, da det lille frø har et højt indhold af omega-3-fedtsyrer, protein og kostfibre.

Kalorieindhold

Kalorieindholdet er ca. 350 kcal (uden topping).

Print opskrift

Hindbær cheesecake overnight oats

  • Serveringer: 1 portion

Ingredienser

  • 50 gram glutenfri havregryn
  • 15 gram chiafrø
  • 1/2 tsk revet citronskal (økologisk)
  • 15 gram ahornsirup
  • 1,5 dl plantemælk
  • 40 gram friske hindbær
  • Toppings, f.eks. frisk frugt, nødder og peanutbutter

Sådan gør du

  • Aftenen inden

    Kom 50 gram glutenfri havregryn, 15 gram chiafrø, 1/2 tsk revet citronskal i et glas/en skål. Rør det sammen.

    Tilsæt 15 gram ahornsirup og 1,5 dl plantemælk og rør det godt sammen med de øvrige ingredienser.

    Tilsæt 40 gram friske hindbær og hak/mos dem rundt i grøden.

    Sæt grøden på køl.

    Næste morgen

    … er grøden lige til at sætte skeen i! Top den evt. med lidt af dine yndlingstoppings!

     

    Velbekomme!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *