havregrynskugler med chai latte uden tilsat sukker glutenfri vegansk

Disse havregrynskugler med chai latte smager simpelthen så dejligt og er tilmed super nemme at lave!
De kan især anbefales til dig, der lige som mig også er særligt glad for den varme og krydrede smag af chai latte 😛
Havregrynskuglerne er perfekte til efterårshyggen som en sundere snack.

Kalorieindholdet pr. havregrynskugle er ca. 35 kcal. ved en portion på 25 stk.

Reklame

Print opskrift

Havregrynskugler med chai latte Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: Ca. 25 stk.

Ingredienser

HAVREGRYNSKUGLER:

  • 200 gram friske og bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • 2 tsk sukkerfri hindbærmarmelade
  • 4 tsk (ca. 20 gram) ahornsirup
  • Lidt salt
  • 100 gram glutenfri havregryn
  • Kokosmel til at rulle i, fra Svansø (reklame)

CHAI LATTE KRYDDERIBLANDING:

  • 3 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,5-1 tsk stødt ingefær
  • 0,5 tsk stødt nelliker
  • 0,5 tsk stødt muskatnød

Fremgangsmåde

  • Start med at fjerne stenene fra 200 gram friske og bløde dadler og mos dadlerne i en skål med en gaffel.

    Tilsæt 4 tsk (ca. 20 gram) ahornsirup, 2 tsk sukkerfri hindbærmarmelade og lidt salt.

    Mos det sammen med dadlerne.

    Kom ligeledes 100 gram glutenfri havregryn i skålen.

    Rør det hele godt sammen til en samlet masse.

    Find en lille skål og rør følgende ingredienser til chai latte krydderiblandingen sammen:

    3 tsk stødt kanel, 1 tsk stødt kardemomme, 0,5-1 tsk stødt ingefær (efter smag), 0,5 tsk nelliker og 0,5 tsk muskatnød.

    Kom krydderiblandingen i skålen med havregrynskugle-massen og rør det godt sammen.

    Sæt skålen på køl.

    Herefter vil jeg anbefale dig at riste den portion kokosmel, som havregrynskuglerne skal rulles i. Det fremhæver den lækre kokossmag, og du kan med fordel lave lidt ekstra, der kan bruges som topping på grød eller andre lækre sager 😛

    Kokosmelet ristes på en tør pande i nogle minutter, indtil det er gyldent. Lad det afkøle.

    Hak det herefter fint i en minihakker.

    Tag havregrynskulge-massen ud af køleskabet og form den til små kugler.

    Rul hver kugle i det ristet og hakket kokosmel.

     

    Velbekomme!

    Havregrynskuglerne kan opbevares på køl i en uges tid. Du kan også sagtens gemme dem i fryseren. Dadler fryser ikke, så havregrynskuglerne vil kunne spises direkte fra frys.

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *