Her får du min opskrift på lækre hasselnøddekugler, der minder lidt om en sundere ferrero rocher!

De smager simpelthen så skønt, og jeg elsker personligt selv denne kombination. Hasselnøddekuglerne gemmer på en ristet hasselnød, som er omgivet af en sød og blød “dej” og overtrukket med en sprød chokoladeskal. Hvis du også er kæmpe fan af kombinationen af chokolade og ristede hasselnødder, kan jeg kun anbefale dig at hoppe i køkkenet og lave denne opskrift! 😀

Sundere ingredienser

Hasselnøddekuglerne består af friske dadler, ristede hasselnødder, kakaopulver, lidt smør og chokolade. Herved er sukkeret udskiftet med dadler, og samtidig hjælper dadlerne til, at dejen kan hænge sammen. Hasselnødderne skal ristes i ovnen, hvilket fremhæver deres lækre smag, som i kombination med chokoladen, minder lidt om den velkendte smag af ferrero rocher.

Kalorieindhold

Kalorieindholdet i disse hasselnøddekugler er ca. 110 kcal. pr. stk. ved en portion på 20 kugler.

Print opskrift

Hasselnøddekugler

  • Serveringer: Ca. 20 stk. (afhængig af størrelse)

Ingredienser

  • 150 gram friske og bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • 100 gram ristede hasselnødder, til "dejen"
  • 15 gram kakaopulver
  • 40 gram vegansk smør
  • 20 hele ristede hasselnødder, til at komme inden i dejen
  • 170 gram chokoladeknapper, fra Easis (reklame)
  • 35 gram ristede og finthakkede hasselnødder, til at blande i den smeltede chokolade

Sådan gør du

  • Start med en riste en portion hasselnødder

    Der skal både bruges ristede hasselnødder til “dejen”, hele ristede hasselnødder til at komme inden i dejen, og finthakkede ristede hasselnødder til at komme i den smeltede chokolade. Jeg plejer altid at riste en stor portion, da det er super skønt at have lidt ekstra på lager. Jeg vil minimum anbefale at riste 200 gram hasselnødder til denne portion.

    Kom 200 gram hasselnødder på en bageplade med bagepapir og rist hasselnødderne i ovnen i ca. 12 min. ved 200 grader (alm. ovn).

    Lad hasselnødderne afkøle helt.

    Herefter kan skallen nemt nulres af.

     

    Sådan laver du “dejen”

    Fjern stenene fra 150 gram friske og bløde dadler og kom dadlerne i en skål. Mos dem med en gaffel.

    Smelt 40 gram vegansk smør og kom det i skålen med dadlerne. Mos/bland det godt sammen.

    Kom 100 gram af de ristede hasselnødder (uden skal) i en minihakker og hak dem fint.

    Kom både de hakkede hasselnødder og 15 gram kakaopulver i skålen med de øvrige ingredienser.

    Rør det hele sammen til en samlet dej.

    Sæt dejen på køl i 1-2 timer, så den er nemmere at forme.

     

    Tril til kugler

    Tag ca. en tsk. af dejen og kom én hel ristede hasselnød indeni. Tril dejen til en kugle.

    Fortsæt med resten af dejen.

    Jeg fik i alt 20 kugler, men det afhænger meget af, hvor store de laves.

     

    Vend kuglerne i chokolade

    Start med at hakke 35 gram af de ristede hasselnødder HELT fint på et skærebræt med en kniv.

    Smelt herefter 170 gram chokoladeknapper.

    Bland de finthakkede ristede hasselnødder i den smeltede chokolade og rør godt rundt.

    Vend enkeltvis kuglerne i den smeltede chokolade og placer dem på et stykke bagepapir.

    Lad chokoladen størkne.

     

    Velbekomme!

    Hasselnøddekuglerne kan opbevares på køl i en lufttæt beholder.

     

    Jeg vil elske at se din kreation!

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *