grydebrød med havre- og majsmel uden tilsat sukker glutenfri vegansk

Hermed opskriften på et lækkert og nemt grydebrød med havre- og majsmel!
Grydebrød er en god måde at bage på, da der ikke skal formes og æltes en helt masse, hvilket jeg selv er fan af.
Derudover skærer jeg ofte brødet ud i skiver og fryser nogle af dem ned. Herved kan jeg løbende tage dem op ved lejlighed.
Jeg vil altid anbefale, at man rister sit brød på en brødrister inden servering, så det får en sprød skorpe.
Og sådan en skive ristet brød med et godt lag smør kan altså også bare noget! 😛

Print opskrift

Grydebrød med havre- og majsmel Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: 1 gryde (Ø: 24 cm)

Ingredienser

  • 7 dl lunket/varmt vand
  • 25 gram gær
  • 2 spsk FiberHusk (bageversion)
  • 6 spsk frø/kerner, evt. hørfrø og solsikkekerner
  • 200 gram glutenfri havregryn
  • 200 gram majsmel
  • 5 spsk olie
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

  • Kom 25 gram gær og 7 dl lunket/varmt vand i en skål.

    Rør rundt indtil gæren er opløst.

    Tilsæt 2 spsk FiberHusk og brug en håndmikser til at piske det godt sammen. Det skal piskes et par minutter, indtil det får en geleagtig konsistens.

    Lad det stå i 10-15 min.

    Gør i mellemtiden de resterende ingredienser klar. Herunder skal 200 gram glutenfri havregryn hakkes fint til havremel i en minihakker.

    Kom efter de 10-15 min. 6 spsk frø/kerner, 200 gram havremel, 200 gram majsmel og 5 spsk olie i skålen. Rør det hele godt sammen, så der ikke er nogle klumper. Jeg ejer ikke en røremaskine, så jeg bruger en håndmikser med dejkroge.

    Tilsæt lidt salt og rør igen.

    Find en anden skål i ca. samme størrelse som din gryde og beklæde den med bagepapir. Kom dejen heri og dæk den med et låg eller madfilm. Lad dejen hvile på køkkenbordet i ca. 1,5 time.

    Når der ca. er 15-30 min. tilbage af hviletiden (alt efter hvor hurtig din ovn opvarmes) sættes den tomme gryde med låg ind i ovnen, og ovnen tændes på 250 grader (alm. ovn).

    Når ovnen er varm, tages gryden ud. Løft forsigtigt (!!) dejen op af skålen ved hjælp af bagepapiret og placer den i gryden med bagepapiret. Det er meget vigtigt, at det dette trin gøres meget forsigtigt, så man undgår at punktere dejen.

    Bag først brødet på 250 grader i 30 min. med låg. Tag herefter låget af gryden og skru ned på 230 grader. Bag brødet i yderligere 15-20 min.

    Når brødet er færdigt løftes det op af gryden og vendes med bunden opad. Lad det afkøle i mindst 30 min., inden det skæres i.

     

    Brødet kan opbevares i tætlukket pose i 3-4 dage. Det er også muligt at fryse brødet ned (i skiver), så det løbende kan tages op ved lejlighed.

    Velbekomme!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

2 Comments

  • Helle Johansen Scheel

    december 22, 2020 at 10:18 am

    Hej
    Vil det være muligt at bruge havremel i stedet for at skulle blende havregryn. Eller ligger der en forskel i det ?

    Tak for dejlige opskrifter 🙂

    Mange hilsener
    Helle

    1. Martine

      december 22, 2020 at 1:22 pm

      Hej Helle. Det kan du sagtens! 🙂
      Jeg er rigtig glad for at høre, at du kan lide mine opskrifter ♥
      God jul og godt nytår til dig ♥

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *