Disse figner med chokolade er en virkelig nem og smagfuld sundere snack!

Hvert efterår når fignerne kommer i sæson, klapper jeg i mine små hænder 😀 Jeg elsker simpelthen friske figner! De er tilmed rige på en masse vitaminer og mineraler, der hver især er gode for kroppen. Fignerne er super skønne at komme i en salat eller oven på ens morgengrød… eller dyppe i smeltet chokolade! Det er en perfekt kombination af noget sødt og sundt.

Kun 2 ingredienser

Det bedste ved denne sundere snack er, at der kun skal bruges 2 ingredienser herunder friske figner og chokolade. En tredje ingrediens kan være lidt ristede nødder eller andre lækre sager til at toppe den smeltede chokolade med. Jeg har selv toppet med pistacienødder og ristede hasselnødder.

Et lækkert indspark

Jeg synes selv, at disse friske figner med chokolade er et virkelig lækkert indspark eksempelvis til slikskålen eller som velkomst snack. I og med de kun består af 2 ingredienser, er de også rigtig nemme og lynhurtige at lave! Jeg kan kun anbefale dig at hoppe i køkkenet lige med det samme og lave en portion af denne smagfulde snack, imens der stadig er friske figner i supermarkederne 😛

Print opskrift

Figner med Chokolade

 • Serveringer: Ca. 12 skiver (3 friske figner)

Ingredienser

 • 3 friske figner
 • Ca. 60 gram chokolade, fra Easis (reklame)
 • Evt. ristede nødder, til topping

Sådan gør du

 • 3 simple trin…

  Skyl/rens de friske figner og skær dem i skiver.

  Smelt chokoladen og dyp fignerne heri.

  Placer dem på et stykke bagepapir og top evt. den smeltet chokolade med hakkede ristede nødder. Lad chokoladen størkne helt inden servering.

  … Og vupti! Så har du en lækker sundere snack 😀 

  Fignerne kan opbevares i en lufttæt beholder og skal helst spises samme dag.

   

  Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *