Disse dadler med hasselnødder er uden tvivl en af de nemmeste og lækreste snacks! De består netop kun af tre forskellige ingredienser, herunder dadler, hasselnødder og chokolade. Dadlerne har en karamelagtig smag, mens hasselnødderne og chokoladen, foruden en skøn smag, tilfører lidt crunch. Det er et skønt alternativ til det sædvanlige “fredagsslik”, hvis der skal nydes lidt godter med god samvittighed 😛

I opskriften har jeg brugt chokoladeknapper fra Easis, men du kan naturligvis bruge lige præcis den chokolade, du ønsker. Herudover har jeg toppet dadlerne med hasselnøddeflager, hvilke kan erstattes med grofthakkede hasselnødder, hvis det er nemmere 😀

Reklame

Print opskrift

Dadler med hasselnødder

  • Serveringer: 12 stk.

Ingredienser

  • 12 friske dadler, fra RMimport (reklame)
  • 24 ristede hasselnødder, fra Svansø (reklame)
  • 50 gram chokoladeknapper, fra Easis (reklame)
  • Hasselnøddeflager til topping, fra Svansø (reklame)

Sådan gør du

  • Hvis du ikke har ristede hasselnødder på lager, skal disse laves først. Det er super nemt!

    Tænd ovnen på 180 grader og rist minimum 24 hasselnødder i ca. 12 min. Jeg plejer at riste en stor portion, så jeg har til en anden god gang.

    Lad hasselnødderne afkøle, hvorefter skallen nemt kan nulres af.

    Fjern stenen fra hver af de 12 friske dadler. Det kan enten gøres med neglene eller en pincet. Forsøg så vidt muligt ikke at åbne dadlen for meget.

    Erstat stenen med to ristede hasselnødder.

    Forbered din topping: Rist evt. lidt hasselnøddeflager på en tør pande eller hak et par ristede hasselnødder groft, hvis du har nogen tilovers.

    Smelt forsigtigt 50 gram chokoladeknapper over et vandbad.

    Når chokoladen er smeltet helt, vendes én daddel heri. Placer den på en plade med bagepapir.

    Kom din topping ovenpå.

    Forsæt herefter med resten af dadlerne.

    Lad chokoladen størkne (evt. på køl hvis det skal gå lidt hurtigere).

     

    Dadlerne kan opbevares på køl.

    Velbekomme!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *