chokolademuffins uden tilsat sukker glutenfri vegansk

De her chokolademuffins er efter min mening et must-try! 😛
De er svampede, bløde og bare helt vildt lækre! Og så er de toppet med en dejlig chokolade creme, der bare gør dem endnu bedre.
Sommetider kan chokolademuffins godt blive en anelse tørre, men disse er alt andet end det.
Jeg vil faktisk gå så langt og sige, at det er en af de bedste chokolademuffins, jeg nogensinde har smagt!
Herudover er de også super nemme at lave, da ingredienserne til både dejen og cremen blot skal blendes/røres godt sammen.

Jeg har pyntet mine chokolademuffins med friske figner, men man kan også sagtens komme friske bær, ristede nødder eller andre lækre sager ovenpå.

Kalorieindholdet pr. muffin (uden chokolade creme) er ca. 230 kcal ved en portion på 8 stk.
Hvis alt chokolade cremen fordeles ligeligt på hver muffin er kalorieindholdet pr. muffin ca. 330 kcal.

Reklame

Print opskrift

Chokolademuffins Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: 8 muffins

Ingredienser

CHOKOLADEMUFFINS:

  • 300 gram friske og bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • 50 gram vegan block, fra Naturli'
  • 50 gram vegansk smør, fra Naturli'
  • 4 spsk ahornsirup
  • Lidt salt
  • 100 gram glutenfri lyst brød melblanding, evt. fra Rema1000
  • 30 gram kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron

CHOKOLADE CREME:

  • 200 gram friske og bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • 20 gram kakaopulver
  • 2 spsk (ca. 20 gram) plantemælk
  • 60 gram vegansk smør, fra Naturli'
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

CHOKOLADEMUFFINS:

  • Start med at fjerne stenene fra 300 gram friske dadler. Kom dadlerne i en skål.

    Smelt 50 gram vegan block i microovnen og kom det i skålen med dadlerne.

    Tilsæt 50 gram vegansk smør, 4 spsk ahornsirup og lidt salt.

    Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.

    Tænd ovnen på 160 grader (alm. ovn).

    Kom 100 gram glutenfri lyst brød melblanding og 30 gram kakaopulver i skålen.

    Rør det hele godt rundt.

    Tilsæt 1 tsk bagepulver og 1 tsk natron. Rør det ud i dejen.

    Kom dejen i muffinsforme. Muffinsene hæver kun en smule i ovnen, så fyld gerne formene helt op. Brug evt. fingrene til at fordele dejen helt ud i formene.

    Bag muffinsene i ca. 25 min. Vær opmærksom på at bagetiden kan variere fra ovn til ovn.

    Lad dem afkøle helt og lav herefter chokoladecremen.

     

CHOKOLADE CREME:

  • Fjern stenene fra 200 gram friske dadler og kom dem i en skål.

    Tilsæt 20 gram kakaopulver, 2 spsk (ca. 20 gram) plantemælk, 60 gram vegansk smør og lidt salt.

    Brug en stavblender til at blende det hele rigtig godt sammen til en lækker creme.

    Kom cremen i en sprøjtepose og fordel den oven på de afkølede chokolademuffins. Jeg havde lidt chokolade creme tilovers, men det kan sagtens gemmes i køleskabet.

    Pynt med lidt friske figner eller andre lækre sager.

     

    Chokolademuffinsene kan opbevares på køl i 2-3 dage.

    Velbekomme!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *