Nem og lækker sundere Chokolademousse på kun 3 ingredienser!

Denne chokolademousse er en af de nemmeste sundere desserter, da den er lynhurtig at lave og kun består af 3 ingredienser. Samtidig smager den bare virkelig dejligt og har en blød og cremet konsistens. Den er lavet på kokosmælk, hvilket også giver den lidt smag heraf. Generelt er chokolademousse efter min mening en perfekt dessert at lave, hvis man skal have gæster, da den kan laves i forvejen og blot skal pyntes inden servering. Jeg har pyntet chokolademoussen med friske hindbær og blåbær samt ristede hasselnødder. Det, synes jeg, er en utrolig skøn kombination!

Kokosmælk på køl natten over

Forberedelserne til chokolademoussen starter allerede aftenen inden, da kokosmælken skal stå på køl natten over. Det er nemlig kun den fede del af kokosmælken, som vi skal bruge, og derfor skal vi have adskilt kokos-massen fra kokosvandet. Det er også vigtigt at nævne, at chokolademoussen skal stå på køl i minimum 6 timer inden servering.

Se min reel

Du kan se, hvordan jeg laver chokolademoussen i en af mine reels på Instagram. Her finder du også flere videoer af mine andre opskrifter.

Print opskrift

Chokolademousse

  • Serveringer: 2 portioner

Ingredienser

  • 200 gram af den fede del af kokosmælken, svarende til hvad der ca. er i én dåse
  • 30 gram kakaopulver
  • 25-30 gram ahornsirup
  • Et nip salt
  • Topping, friske bær og ristede nødder

Sådan gør du

  • Kokosmælken skal stå på køl natten over.

    Det er vigtigt at få adskilt den fede del af kokosmælken fra kokosvandet, og derfor skal kokosmælken stå på køl natten over, inden den er klar til brug. Sæt dåsen med bunden opad, så det er nemmere at få kokos-massen ud.

    Dagen efter…

    Skrab forsigtigt den fede del af kokosmælken ud og kom det i en gryde. Der skal bruges ca. 200 gram, hvilket var nogenlunde det, jeg fik ud af min dåse med kokosmælk. Det kan dog godt variere lidt, så du kan man fordel veje det, når du kommer det i gryden.

    Tilsæt 30 gram kakaopulver og 25-30 gram ahornsirup.

    Bland ingredienserne sammen ved svag varme.

    Når kokos-massen er smeltet, tages gryden af varmen. Sørg for at røre ingredienserne godt sammen.

    Fordel den smeltet chokolademousse i små glas. Jeg fordelte den i 2 små glas, men det kan sagtens være, at det kan fordeles i mindre portioner.

    Sæt chokolademoussen på køl i minimum 6 timer.

    Pynt med friske bær, ristede nødder eller andre lækre topping inden servering.

     

    Velbekomme!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *