Hermed min udgave af Chokolade Overnight Oats, som er den perfekte morgenmad, hvis du vil forkæle dig selv eller dine gæster lidt ekstra!

Den smager næsten som en dessert! Og hvis du topper den med peanutbutter, kommer den oven i købet til at minde om snickers 😛 Du kan også sagtens toppe grøden med friske bær, sprød granola eller andre lækre toppings. Overnight oats er absolut en af mine morgenmadsfavoritter, og så er den samtidig super nem at lave.

Nem og sund morgenmad

Som navnet antyder, skal overnight oats røres sammen aftenen inden og herefter stilles på køl natten over. Næste morgen er grøden lige til at sætte skeen i! Utrolig nem, lækker og sund morgenmad. Det er altså noget, der kan få mig ud af sengen om morgenen, når jeg ved, der står sådan en portion og venter på mig 😀

Jeg plejer også at bruge denne Chokolade Overnight Oats som en del af brunch bordet, da den er et skønt indspark, der er super nem at portionsanrette i fine glas/skåle. Hvis du ønsker at gøre det samme, laver du blot en stor portion i én skål aftenen inden. Næste morgen fordeles grøden i de forskellige glas/skåle.

Selve grøden består primært af chiafrø, havregryn og plantemælk. Chiafrøene og havregrynene suger væsken til sig, og samtidig er de hver især super sunde at starte dagen med. Blandt andet omtales chiafrø som en såkaldt superfood, da det lille frø har et højt indhold af omega-3-fedtsyrer, protein og kostfibre.

Du kan med fordel lave en større portion af selve grøden, så der er til flere dage. Personligt elsker jeg selv at lave overnight oats i hverdagen, hvor det hele godt må gå til stærkt.

Kalorieindhold

Denne portion Chokolade Overnight Oats indeholder ca. 385 kcal (uden topping).

Print opskrift

Chokolade Overnight Oats

  • Serveringer: 1 portion

Ingredienser

  • 50 gram glutenfri havregryn
  • 2 spsk (ca. 15 gram) chiafrø, fra Svansø (reklame)
  • 10 gram kakaopulver
  • Lidt salt
  • 1 spsk (ca. 15 gram) ahornsirup
  • 1,5 dl plantemælk

Fremgangsmåde

  • Overnight oats skal, som nævnt ovenfor, røres sammen aftenen inden.

    Kom 50 gram glutenfri havregryn, 2 spsk (ca. 15 gram) chiafrø, 10 gram kakaopulver og lidt salt i en skål.

    Rør rundt.

    Tilsæt 1,5 dl plantemælk og 1 spsk (ca. 15 gram) ahornsirup.

    Rør det hele godt sammen.

    Sæt skålen på køl natten over.

    Næste morgen toppes grøden med frugt, bær, nødder, peanutbutter mm.

    Jeg har toppet min grød med peanutbutter, som i kombination med chokoladen giver smag af snickers.

     

    Velbekomme!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *