chokolade karamel kage uden tilsat sukker glutenfri vegansk

Her får du opskriften på en utrolig lækker chokolade karamel kage! 😛
Den består af en bund med smag af ristede hasselnødder, som er toppet med et lag karamel og et lag chokolade creme.
En super simpel kombination som bare smager så skønt sammen!

Vær opmærksom på at kagen helst skal laves i lidt god tid, da karamellen og chokolade cremen skal nå at sætte sig.
Jeg plejer at lave bunden og karamel laget dagen inden servering, så det kan stå på køl natten over. Dagen efter og nogle timer inden servering laves chokolade cremen.

Reklame

Print opskrift

Chokolade karamel kage Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: Ca. 8-10 stk.

Ingredienser

Bund:

  • 150 gram friske og bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • 120 gram ristede hasselnødder, fra Svansø (reklame)
  • 30 gram glutenfri havregryn
  • Evt. 1 tsk varmt vand

Karamel:

  • 90 gram ahornsirup
  • 80 gram plantemælk
  • 70 gram vegansk smør, evt. fra Naturli'
  • 0,5 spsk citronsaft
  • Lidt salt

Chokolade creme:

  • 100 gram friske og bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • 120 gram vegan block, fra Naturli'
  • 4 spsk plantemælk
  • 10 gram kakaopulver
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

Bund:

  • Start med at fjerne stenene fra 150 gram friske dadler og kom dadlerne i en skål. Mos dem med en gaffel.

    Brug herefter en minihakker til at blende 120 gram ristede hasselnødder* og 30 gram glutenfri havregryn.

    Kom det i skålen med dadlerne.

    Rør det hele godt sammen. Tilsæt evt. 1 tsk varmt vand, hvis dejen ikke vil samle sig helt.

    Pres dejen ud i en bageform med kagefolie langs siderne og bagepapir i bunden. Jeg har brugt en springform med en diameter på 22 cm.

    Sæt bunden på køl og lav herefter karamellen.

     

    *Til bunden skal der bruges ristede hasselnødder, som hurtigt kan laves ved at riste hasselnødderne på en bageplade i ovnen i 10-12 min. ved 180 grader. Når hasselnødderne er afkølet, kan skallen nemt nulres af.

     

Karamel:

  • Kom 90 gram ahornsirup, 80 gram plantemælk og 70 gram vegansk smør i en lille gryde.

    Smelt smørret ved medium varme og rør det hele stille og roligt sammen.

    Lad gryden stå på medium varme imens du fortsat rører lidt i det. Det skal op at koge/boble, hvilket kan tage et par minutter.

    Når karamellen begynder at boble, rører du roligt lidt rundt og lader den fortsat boble indtil HELE massen bobler. Der skal være relativt store bobler i hele massen. Lad det boble på denne måde i noget tid. Jeg vil skyde på, at denne proces tager ca. 14 min. (for mig) fra karamellen begynder at boble til, at den er færdig.

    Sluk herefter for varmen og tag gryden væk fra blusset/kogepladen. Tjek om din karamel er tyknet og lysebrun. Vær opmærksom på at karamellen tykner i takt med, at den også afkøler, så den skal ikke være helt tyk endnu. Hvis du synes, den er meget vandet og mørk, kan du varme den op igen ved medium varme og lade den boble lidt mere. Tag den herefter af varmen og tjek igen, om du synes, den er bedre.

    Når du er tilfreds, tilsættes 0,5 spsk citronsaft og et nip salt. Citronsaften bevirker, at karamellen ikke krystalliserer, når det stivner. Det er derfor vigtigt, og samtidig smager det ikke igennem i karamellen.

    Fordel karamellen i et jævnt lag oven på bunden. Sørg for at karamellen når helt ud til folie kanten.

    Sæt kagen på køl i min. 6 timer, så karamellen stivner helt. Gerne natten over.

    Dagen efter (nogle timer inden servering) laves chokolade cremen.

     

Chokolade creme:

  • Fjern stenene fra 100 gram friske dadler og kom dadlerne i en skål.

    Smelt herefter 120 gram vegan block i microovnen og kom det i skålen med dadlerne.

    Tilsæt 4 spsk plantemælk, 10 gram kakaopulver og lidt salt.

    Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen til en lækker creme. Det er vigtigt at bruge god tid på dette trin, indtil den er glat og ensartet.

    Fordel cremen oven på karamel laget og sæt kagen tilbage på køl i min. 2 timer.

    Herefter skulle både karamel og chokolade creme være tilpas størknet til at folien kan fjernes. Brug evt. en skarp kniv til at løsne karamellen fra folien, hvis ikke folien kommer let af.

    Pynt med lidt sigtet kakaopulver.

     

    Kagen kan opbevares på køl i 2-3 dage.

    Velbekomme!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *