Svampet og lækker Chokolade Banankage!

Den smager virkelig dejligt og har en svampet og kompakt konsistens. Herudover er kagen toppet med en intens chokolade creme samt karamelliserede hasselnødder, hvilket tilfører en lækker crunch og smag til kagen. Du kan naturligvis også bruge en anden topping end de karamelliserede hasselnødder, alt efter hvad du lige har i køkkenskuffen. Jeg vil dog til en hver tid anbefale at bruge ristede nødder, da nødderne efter min mening får en bedre smag, når de er blevet ristet.

Hvis du vil have en helt simpel version, kan du også sagtens undlade at lave cremen og dermed kun lave selve chokolade banankagen! Den smager så godt i sig selv og er perfekt som en sundere snack til den søde tand.

Ingredienserne – vigtigt med smooth peanutbutter!

Opskriften er super nem at lave, da ingredienserne til både chokolade banankagen og chokoladecremen blot skal blandes sammen! Det er vigtigt at nævne, at den peanutbutter, der bruges til cremen, skal være glat i konsistensen. Jeg har selv forsøgt mig med en peanutbutter, der var lidt mere grynet, hvilket ikke fungerede.

Udover smooth peanutbutter består chokolade cremen også af Vegan block fra Naturli’. Det er den hårde og firkantet “smør”, som man kan finde i stort set alle supermarkeder. Det er vigtigt ikke blot at bruge den bløde veganske smør, hvis man vil have en mere fast chokolade creme.

Kalorieindhold

Kalorieindholdet i denne Chokolade Banankage er ca. 1700 kcal. Dvs. ved en portion på 8 stk. er der ca. 215 kcal. pr. stk.

Se min reel på Instagram

Du kan se, hvordan jeg laver Chokolade Banankagen i en af mine reels på Instagram. Her finder du også flere videoer af mine andre opskrifter.

Print opskrift

Chokolade Banankage

  • Serveringer: Ca. 8 stk.

Ingredienser

Chokolade Banankage:

  • 3 bananer (ca. 300-320 gram)
  • 120 gram glutenfri havregryn
  • 40 gram kakaopulver
  • 1,5 dl plantemælk
  • 25 gram ahornsirup
  • Lidt salt
  • 1 (stor) tsk bagepulver
  • 1 (stor) tsk natron

Chokoladecreme:

  • 60 gram vegan block, fra Naturli'
  • 25 gram ahornsirup
  • 20 gram kakaopulver
  • 15 gram plantemælk
  • 45 gram smooth peanutbutter

Sådan gør du

  • Beklæd først en bageform med bagepapir. Jeg har brugt en aflang bageform med en længde på 25 cm.

    Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn).

     

    Bland alle ingredienserne til chokolade banankagen sammen.

    Kom 3 bananer (ca. 300-320 gram), 120 gram glutenfri havregryn, 40 gram kakaopulver, 1,5 dl plantemælk, 25 gram ahornsirup og lidt salt i en skål.

    Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.

    Kom til sidst 1 stor tsk bagepulver og 1 stor tsk natron i dejen. Rør det stille og roligt sammen med de øvrige ingredienser.

     

    Nu skal kagen bages.

    Fordel dejen i et jævnt lag i bageformen.

    Bag kagen i ovnen i ca. 45-55 min. Bagetiden kan variere afhængig af hvilken bageform du bruger. Tjek med en tandstik undervejs.

    Lad den afkøle (gerne på køl) og placer den evt. på det fad, du ønsker at servere den på.

     

    Lad os herefter komme i gang med at lave chokoladecremen!

    Start med at smelte 60 gram vegan block i microovnen. Kom det i en skål.

    Tilsæt 25 gram ahornsirup. Rør rundt.

    Kom 20 gram kakaopulver i skålen og rør godt rundt igen.

    Tilsæt 15 gram plantemælk og rør rundt.

    Kom til sidst 45 gram smooth peanutbutter i skålen og rør det ligeledes sammen med de øvrige ingredienser, indtil du har en lækker ensartet masse. Det er vigtigt at bruge en peanutbutter, der er helt “glat” i konsistensen, da en grynet peanutbutter ikke vil fungere.

    Fordel chokoladecremen oven på chokolade banankagen.

    Til sidst har jeg toppet kagen med karamelliserede hasselnødder, men du kan også sagtens toppe med ristede hasselnødder, mandler eller andre lækre toppings.

     

    Vente, vente, vente…

    Sæt kagen på køl i et par timer inden servering, så cremen kan nå at størkne.

     

    Velbekomme!

    Chokolade banankagen kan opbevares på køl i 3-4 dage. Den bliver faktisk kun bedre af at have været en tur i køleskabet!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *