Det er ren selvforkælelse at starte dagen med denne lækre Chokolade Banan Smoothie Bowl!

Nøj, hvor smager den altså bare dejligt! Chokolade og banan er efter min mening også bare en kombination, der passer virkelig godt sammen. Det føles næsten helt som om, at man får en skål dessert til morgenmad 😛 Du kan vælge både at spise selve chokolade-banan massen som den er eller toppe den med din yndlingstoppings. Jeg toppede min smoothie bowl med granola fra Easis, bananskiver, hindbær og peanutbutter.

Sund morgenmad
Smoothie bowls er en nem og lækker måde at få en god og sund start på dagen! I denne version med banan og ren kakaopulver bidrager begge hovedingredienser hver især med vigtige vitaminer og mineraler, der er gode for kroppen. Herunder bl.a. C vitamin, jern og magnesium samt antioxidanter.

Ingredienserne og en god blender
Det er vigtigt, at bruge frossen banan, da det giver en lækker cremet og “softice” lignende konsistens. Jeg plejer at fryse en stor portion skiveskåret banan ned, så jeg altid har nogen på lager. De skal minimum fryses i 12 timer. Bemærk desuden at bananerne helst skal være skåret i skiver, da de herved er nemmere at blende. Herudover skal bananerne være modne (med brune pletter), hvor banansmagen er mest gennemtrængende. Nedfrysningen får dem nemlig til at miste lidt smag. Til sidst er det også væsentligt at nævne, at det kræver en god blender for at kunne blende de frosne banan skiver med så lidt væske. Samtidig er det netop vigtigt for konsistensen, at der ikke tilsættes for meget væske. Jeg bruger denne blender/minihakker.

Kalorieindhold
Kalorieindholdet i denne chokolade banan smoothie bowl er ca. 200 kcal (uden topping).

Reklame

Print opskrift

Chokolade Banan Smoothie Bowl

  • Serveringer: 1 portion

Ingredienser

  • 180 gram frossen banan
  • 10 gram kakaopulver
  • 25 gram plantemælk
  • Evt. et nip salt, for at fremhæve smagen
  • Granola, fra Easis (reklame)
  • Øvrigt topping, peanutbutter, hindbær, nødder mm.

Sådan gør du

  • Kom 180 gram frossen banan (skiveskåret), 10 gram kakaopulver, 25 gram plantemælk og evt. et nip salt i en (stærk) blender.

    Lad det tø lidt op i ca. 5-10 min., inden det blendes.

    Blend det hele godt sammen til lækker cremet konsistens. Det kan godt tage et par minutter. Brug evt. en dejskraber undervejs til at skubbe bananen ned fra siderne.

    Kom chokolade-banan massen i en skål.

    Top den med din yndlingstoppings!

     

    Jeg vil elske at se din kreation!

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *