Det her choko-bananbrød smager simpelthen så skønt!

Det har en blød og svampet konsistens samt en sød og lækker smag af chokolade og banan. Denne kombination kan altså bare noget! Herudover er bananbrødet super nemt at lave, da alle ingredienser blot skal blandes sammen. Det svære ved opskriften er nok nærmere den lidt lange bagetid samt at lade bananbrødet afkøle, inden det kan spises 😛 Jeg har brugt hasselnøddeflager og kokosmel som topping, men du også kan sagtens udskifte dette med andre lækre sager eller helt undlade at komme topping ovenpå.

Sundere alternativ
Choko-bananbrødet fungerer perfekt som et mellemmåltid eller kan spises som en del af frokosten. Jeg synes personligt selv, det er super lækkert at have i køleskabet som et sundere alternativ, hvis den lille sult skulle melde sig. Det er desuden også oplagt at have med på farten.
Som prikken over i’et kan du servere dit choko-bananbrød med et par bananskiver og lidt peanutbutter, hvilket kun gør det endnu mere smagfuldt! Det kan bestemt anbefales 😀

Kalorieindhold
Kalorieindholdet i hele bananbrødet er ca. 1050 kcal.

Se min reel på Instagram
Du kan se, hvordan jeg laver choko-bananbrødet i en af mine reels på Instagram. Her finder ud også flere videoer af mine andre opskrifter.

Reklame

Print opskrift

Choko-bananbrød

  • Serveringer: Ca. 6-8 personer

Ingredienser

  • 3 modne (store) bananer, ca. 370 gram
  • 120 gram glutenfri havregryn
  • 40 gram kakaopulver
  • Lidt salt
  • 1,5 dl plantemælk
  • 30 gram ahornsirup
  • 1 (stor) tsk bagepulver
  • 1 (stor) tsk natron
  • Evt. kokosmel til topping, fra Svansø (reklame)
  • Evt. hasselnøddeflager til topping, fra Svansø (reklame)

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader (alm. ovn).

    Beklæd din form med bagepapir. Jeg har brugt en aflang bageform, der måler 25 x 11 cm.

    Herefter skal alle ingredienserne blot blandes godt sammen. Nemt! 

    Kom 3 store bananer (ca. 370 gram) i en skål.

    Tilsæt 120 gram glutenfri havregryn, 40 gram kakaopulver, 1,5 dl plantemælk, 30 gram ahornsirup og lidt salt.

    Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.

    Vend forsigtigt 1 stor tsk bagepulver og 1 stor tsk natron i dejen.

    Kom dejen i din bageform beklædt med bagepapir.

    Brug evt. kokosmel, hasselnøddeflager eller andet lækkert som topping.

    Bag bananbrødet i ovnen i ca. 55-60 min. Undlad helst at åbne ovnen løbende.

    Lad det afkøle… 

    Lad bananbrødet afkøle helt inden det skæres ud. Placer det gerne i køleskabet inden servering. Efter min mening bliver det nemlig kun bedre af at have været en tur i køleskabet 😛

     

    ENJOY!

    Bananbrødet kan opbevares på køl i ca. 3-4 dage.

     

    Jeg vil elske at se din kreation!

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

4 Comments

  • Marianne

    marts 26, 2021 at 2:05 pm

    Kan dit lækre chokobananbrød mon fryses?

    1. Martine

      marts 26, 2021 at 8:54 pm

      Hej Marianne ♥ Det tænker jeg godt, det kan! Jeg har faktisk selv et i fryseren – jeg har ikke haft taget det op endnu, men min egen fornemmelse er, at det godt kan lade sig gøre 😀

      1. Marianne

        marts 27, 2021 at 7:29 am

        Super, så vil jeg også prøve det
        Jeg er vild med det, men kan desværre ikke nå at spise et helt ene mand inden det bliver dårligt

        1. Martine

          marts 27, 2021 at 9:16 am

          Dejligt at høre, du kan lide det! Ja, det giver rigtig god mening at fryse det ned så 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *