choko-bananbrød

Min seneste kreation er dette choko-bananbrød, og MUMS siger jeg bare!
Det smager simpelthen helt fantastisk (hvis jeg selv skal sige det… 😉 ).
Brødet har en dejlig blød og svampet konsistens og kan sagtens spises uden noget, fordi det er så smagfuldt i sig selv.
Når det er sagt, skader det skam heller ikke at toppe det med f.eks. banan og peanutbutter 😛
Bananbrødet smager dejligt af chokolade og banan, som bare er et match made in heaven!

Choko-bananbrødet indeholder æg og er dermed ikke vegansk Ⓥ
Men det er fortsat mælkefrit.

Print opskrift

Choko-bananbrød Ⓤ Ⓖ

Ingredienser

  • 3 bananer, alm. størrelse
  • 2 spsk ahornsirup
  • 30 gram vegansk smør (blødt), evt. fra Naturli'
  • 70 gram glutenfri lyst brød melblanding, evt. fra Rema1000
  • 30 gram kakaopulver
  • Lidt salt
  • 2 æg, M/L
  • 2 spsk ahornsirup
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron

Fremgangsmåde

  • Start med at komme 3 bananer, 2 spsk ahornsirup og 30 gram vegansk smør (blødt) i en skål.

    Brug en stavblender til at blende det godt sammen.

    Tilsæt 70 gram glutenfri lyst brød melblanding, 30 gram kakaopulver og lidt salt. Rør godt rundt. Sørg for melet ikke klumper. Sæt skålen til side.

    Find en anden skål og pisk 2 æg samt 2 spsk ahornsirup godt sammen med en håndmikser. Det skal piskes i nogle minutter, indtil det er forholdvis stift og danner lette toppe (vigtigt).

    Tænd ovnen på 160 grader (alm. ovn).

    Hæld nu stille og roligt (!) og lidt ad gangen de piskede æg sammen med massen i den anden skål. Vend det forsigtigt (!) sammen så luften ikke bankes ud af æggene.

    Tilsæt til sidst 1 tsk bagepulver og 1 tsk natron og vend det forsigtigt sammen med resten.

    Kom dejen i en bageform med bagepapir. Jeg har brugt en aflang bageform med en længde på 25 cm.

    Bag choko-bananbrødet i ca. 45 min. Alle ovne er forskellige så vær opmærksom på, at det ikke får for meget, og samtidig må det heller ikke få for lidt. Det hæver i ovnen og falder en lille smule sammen, når det kommer ud igen. Lad det afkøle helt (!), inden det skæres i – gerne efter det har stået på køl.

     

    Choko-bananbrødet kan opbevares på køl i 3-4 dage. Det bliver rent faktisk bare bedre efter en tur i køleskabet 😉

    Velbekomme!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *