Hvis du er lige så stor fan af chai latte som mig, kan jeg varmt anbefale denne Chai Latte Overnight Oats!

Den har en dejlig krydret smag, der, som navnet antyder, er kendetegnet ved den velkendte chai latte drik. Smagen af chai latte er et samspil imellem forskellige varme krydderier, herunder kanel, kardemomme, nelliker, muskatnød og ingefær. Udover krydderierne består grøden af chiafrø, havregryn og plantemælk. Chiafrøene og havregrynene suger væsken til sig, og samtidig er de hver især super sunde at starte dagen med. Blandt andet omtales chiafrø som en såkaldt superfood, da det lille frø har et højt indhold af omega-3-fedtsyrer, protein og kostfibre.

Nem og sund morgenmad

Overnight oats skal røres sammen aftenen inden og herefter stilles på køl natten over. Næste morgen har du hermed en utrolig nem, lækker og sund morgenmad, der er lige til at sætte skeen i! Grøden kan toppes med alle dine yndlingstoppings. Jeg har eksempelvis toppet min grød med peanutbutter og knasende sprød granola.

Du kan med fordel lave en større portion, så der er til flere dage. Personligt elsker jeg selv at lave overnight oats i hverdagen, hvor det hele godt må gå til stærkt.

Kalorieindhold

Én portion Chai Latte Overnight Oats indeholder ca. 330 kcal (uden topping).

Måske vil du også synes om mine andre opskrifter på overnight oats!

Print opskrift

Chai Latte Overnight Oats

  • Serveringer: 1 portion

Ingredienser

  • 50 gram glutenfri havregryn
  • 2 spsk (ca. 15 gram) chiafrø
  • 1 stor tsk stødt kanel
  • 1 stor knivspids stødt kardemomme
  • 1 stor knivspids stødt muskatnød
  • 1 stor knivspids stødt nelliker
  • 1 lille knivspids stødt ingefær
  • Lidt salt
  • 2 tsk (ca. 10 gram) ahornsirup
  • 1,5 dl plantemælk

Sådan gør du

  • Aftenen inden…

    Kom 50 gram glutenfri havregryn, 2 spsk (ca. 15 gram) chiafrø, 1 stor tsk kanel, 1 stor knivspids kardemomme, 1 stor knivspids muskatnød, 1 stor knivspids nelliker, 1 lille knivspids ingefær og lidt salt i en skål eller et glas.

    Rør rundt.

    Tilsæt 1,5 dl plantemælk og 2 tsk (ca. 10 gram) ahornsirup.

    Rør det hele godt sammen.

    Sæt skålen på køl natten over.

    Næste morgen

    … toppes grøden med frugt, bær, nødder, peanutbutter mm. Kun fantasien sætter grænser!

     

    Velbekomme!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *