Nemme og lækre browniekugler med appelsin, mums!

Disse brownie kugler med appelsin har en kompakt konsistens og en intens smag af chokolade, præcis som man forbinder med en brownie. Herudover er de tilsat revet appelsinskal og chokoladeknapper, hvilket giver en smag af orange chokolade. Så hvis du lige som mig er stor fan af denne kombination, kan jeg kun anbefale dig at hoppe i køkkenet og lave en portion 😀

Sundere snack

Browniekuglerne er lynhurtige at lave og består kun af 5 forskellige ingredienser. Herunder friske dadler, nødder, kakaopulver, revet økologisk appelsinskal og chokoladeknapper. Alle ingredienserne (pånær chokoladeknapperne) skal blot blandes godt sammen i en (stærk) minihakker og vupti! Så har du en super lækker sundere snack. Jeg har brugt mandler og pekannødder, men du kan sagtens skifte pekannødderne ud med eksempelvis valnødder eller paranødder.

Personligt elsker jeg at lave browniekuglerne som et sundere alternativ til alle de andre julegodter. Smagen af appelsin får nemlig mig til at tænke lidt på jul. Samtidig kan browniekuglerne opbevares på frys i lang tid og løbende tages op ved lejlighed, når der evt. kommer gæster. Herved har du julelækkerier i til hele måneden 😀

Kalorieindhold

Kalorieindholdet pr. stk. er ca. 70 kcal ved en portion på 14 browniekugler.

Print opskrift

Browniekugler med appelsin

  • Serveringer: Ca. 14 browniekugler

Ingredienser

  • 100 gram friske og bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • 60 gram pekannødder
  • 60 gram mandler
  • 20 gram kakaopulver
  • Lidt salt
  • Skallen fra en økologisk appelsin, svarende til ca. 3 tsk revet appelsinskal
  • 30 gram chokoladeknapper, fra Easis (reklame)

Sådan gør du

  • Kom 100 gram friske og bløde dadler (udstenede), 60 gram pekannødder, 60 gram mandler, 20 gram kakaopulver, lidt salt og revet skal fra én økologisk appelsin i en foodprocessor/minihakker. Det er vigtigt, at din foodprocessor/minihakker er stærk nok til at blende dadler.

    Blend det hele rigtig godt sammen. Du kan med fordel bruge en dejskraber til at skrabe massen ned fra siderne undervejs.

    Tilsæt 30 gram chokoladeknapper og vend dem rundt med de blendede ingredienser.

    Brug evt. hænderne til at ælte/presse de blendede ingredienser og chokoladeknapperne sammen til en samlet dej.

    Form dejen til kugler og rul browniekuglerne i enten ristet og blendet kokosmel eller kakaopulver.

     

    Velbekomme!

    Brownie kuglerne kan opbevares på køl i en uges tid. Jeg synes selv de bliver endnu bedre efter at have været på køl, da de får en lidt hårdere konsistens. Herudover kan du også komme browniekuglerne i fryseren og løbende tage dem op og stille på køl, så du altid har et sundere alternativ til den søde tand.

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *