brownie med valnødder uden tilsat sukker glutenfri vegansk

Denne brownie med valnødder smager så lækkert! Den er kompakt i konsistensen, præcis som en brownie efter min mening skal være.
De ristede valnødder smager virkelig skønt til den intense chokolade smag, og de tilføjer samtidig også en dejlig crunch.
Opskriften giver ca. 6 stykker (afhængig af størrelse), men man kan også vælge at skære brownien i mindre stykker og servere den som en lille lækker hapser.
Det er en super simpel opskrift, som er hurtigt at lave.

Du kan se fremgangsmåden i en af mine reels på instagram.

Reklame

Print opskrift

Brownie med valnødder Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: Ca. 6 stk.

Ingredienser

  • 200 gram friske og bløde dadler, fra RMimport (reklame)
  • 70 gram vegan block, fra Naturli'
  • 3 spsk (ca. 45 gram) ahornsirup
  • Lidt salt
  • 60 gram glutenfri lyst brød melblanding, evt. fra Rema1000
  • 15 gram kakaopulver
  • 70 gram valnødder, fra Svansø (reklame)

Fremgangsmåde

  • Start med at riste 70 gram valnødder på en tør pande. Det gør noget virkelig godt for smagen, at de bliver ristet, så jeg vil bestemt ikke anbefale at springe dette trin over.

    Valnødderne skal ristes i nogle minutter, indtil de får lidt farve, og skallen begynder at smuldre lidt af. Lad dem herefter afkøle.

    Fjern stenene fra 200 gram friske og bløde dadler og kom dem i en skål.

    Smelt 70 gram vegan block i microovnen og kom det i skålen med dadlerne.

    Tilsæt 3 spsk (ca. 45 gram) ahornsirup og lidt salt.

    Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.

    Kom 60 gram lyst brød melblanding og 15 gram kakaopulver i skålen. Rør det sammen med de øvrige ingredienser.

    Tænd ovnen på 160 grader (alm. ovn).

    Tilsæt de ristede valnødder til dejen og vend dem rundt.

    Fordel dejen jævnt i en bageform med bagepapir. Jeg har brugt en aflang form med en længde og bredde på hhv. 24 cm og 11 cm.

    Drys evt. med lidt flage/havsalt.

    Bag brownien i ovnen i 25-30 min.

    Lad den herefter afkøle helt og gerne på køl, inden den skæres ud.

     

    Velbekomme!

    Brownien kan opbevares på køl i 3-4 dage. Du kan også sagtens gemme brownien i fryseren, så du har lidt lækkert til, når den lille sult melder sig 😉

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *