De her Browniekugler med sesam smager simpelthen SÅ lækkert!

De har en kompakt konsistens og en intens smag af chokolade, som man forbinder med en brownie. Herudover er de vendt i ristede sesam, der tilfører lidt crunch og en dejlig nødde-smag. Sesamfrø har desuden en høj koncentration af en lang række vitaminer, mineraler og kostfibre, hvilket på samme måde som nødderne er super gode at spise som en del af varieret kost.

Nem sundere snack

Browniekuglerne er super nemme at lave, da de kun består af få ingredienser, herunder friske dadler, nødder og kakaopulver, som blot skal blendes sammen og herefter rulles i ristede sesamfrø. Jeg har brugt valnødder og mandler, men du kan også sagtens bruge andre nødder alt efter hvad du lige har i køkkenskuffen. Eksempelvis pekannødder og paranødder. Hvis du mangler en hurtig og lækker sundere snack, er disse browniekugler med sesam helt perfekte!

Kalorieindhold

Kalorieindholdet er ca. 65 kcal pr. stk. ved en portion på 14 browniekugler.

Print opskrift

Browniekugler med sesam

 • Serveringer: Ca. 14 browniekugler

Ingredienser

 • 100 gram friske og bløde dadler, fra RMimport (reklame)
 • 60 gram valnødder
 • 60 gram mandler
 • 20 gram kakaopulver
 • Lidt salt
 • Sesamfrø

Sådan gør du

 • Start med at riste en portion sesamfrø på en tør pande. De skal ristes i nogle minutter, indtil de er gyldne. Dette er med til at fremhæve sesamfrøenes super lækre nødde-smag. Jeg plejer at riste en “stor” portion, da jeg synes, det er skønt at have ristede sesam på lager. Lad dem herefter afkøle.

  Kom 100 gram friske og bløde dadler (udstenede), 60 gram valnødder, 60 gram mandler, 20 gram kakaopulver og lidt salt i en foodprocessor/minihakker. Det er vigtigt at din foodprocessor/minihakker er stærk nok til at blende dadler.

  Blend det hele rigtig godt sammen. Du kan med fordel bruge en dejskraber til at skrabe massen ned fra siderne undervejs.

  Brug en dejskraber til at presse de blendede ingredienser sammen til en samlet dej.

  Form dejen til kugler og rul browniekuglerne i de ristede sesamfrø.

   

  Velbekomme!

  Brownie kuglerne kan opbevares på køl i en uges tid. Jeg synes selv de bliver endnu bedre efter at have været på køl, da de får en lidt hårdere konsistens 😛

   

  Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *