boller med julekrydderier

Lækre og smagfulde boller med julekrydderier 😛
De er sprøde udenpå og bløde indeni, og så er de tilsat kanel og nelliker, der giver dem en dejlig varm og julet smag.
Bollerne er desuden forholdsvis nemme at lave, og da de er glutenfri, skal de ikke æltes en helt masse, hvilket efter min mening er at foretrække.

Reklame

Print opskrift

Boller med julekrydderier Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: 12 boller

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 50 gram vegansk smør
  • 6 dl plantemælk
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk ahornsirup
  • 200 gram rismel
  • 140 gram fuldkornsrismel
  • 120 gram kartoffelmel
  • 20 gram fiberHUSK
  • Salt
  • 1 (stor) tsk stødt kanel
  • 1 (stor) tsk stødt nelliker
  • Mandelsplinter, fra Svansø (reklame)

Sådan gør du

  • Start med at smelte 50 gram vegansk smør og lune 6 dl plantemælk i microovnen. Rør det sammen i en skål. Tilsæt 50 gram gær og rør det ud heri.

    Kom 2 spsk olie og 2 spsk ahornsirup i skålen. Rør rundt.

    Sæt skålen til side.

    Kom 200 gram rismel, 140 gram fuldkornsmel, 120 gram kartoffelmel, 20 gram fiberHUSK, salt, 1 stor tsk kanel og 1 stor tsk nelliker i en anden skål.

    Bland de tørre ingredienser godt sammen og kom dem i skålen med de våde ingredienser. Rør godt rundt indtil melet er rørt ud, og dejen begynder at tykne.

    Kom folie i en bageform (jeg har brugt en form på 26 x 18 cm) og drys med mandelsplinter i bunden.

    Hæld stille og roligt dejen over i formen. Brug evt. en dejskraber til at fordele den i et ligeligt lag.

    Drys med lidt mandelsplinter oven på dejen og tryk dem forsigtigt fast.

    Lad dejen hvile ved stuetemperatur i 1 time med et rent viskestykke over. Dejen vil hæve og hurtigt blive mere sammenhængende, i takt med at de tørre ingredienser får lov til at suge væsken til sig.

    Løft herefter forsigtigt dejen op af formen ved hjælp af folien. Det kan være en god idé at få en til at hjælpe, så dejen ikke bliver trykket så meget sammen.

    Brug en skarp kniv til at skære dejen ud i 12 lige store firkanter.

    Placer dem forsigtigt på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min.

    Tænd ovnen på 270 grader (varmluft).

    Når bollerne har efterhævet i 30 min. skal de først bages i 5 min. på 270 grader. Herefter skrues ovnen ned på 200 grader, hvor bollerne bages videre i ca. 15-20 min. indtil de er gyldne.

    Tag bollerne ud af ovnen og lad dem hvile i minimum 10-15 min. inden, de skæres ud. Det er ret vigtigt, at de får lov til at hvile, så de kan sætte sig ordentligt.

     

    Velbekomme!

    Bollerne kan holde sig i en lufttæt pose i 2-3 dage. Hvis de spises dagene efter bagningen, kan det anbefales at lune dem på brødristeren/ovnen inden servering, hvis du ønsker, at skorpen bliver sprød igen.

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *