boller med græskarkerner uden tilsat sukker glutenfri vegansk

Her får du opskriften på disse skønne boller med græskarkerner!
Bollerne er sprøde udenpå og luftige indeni, og så smager de bare mums.
De er nemme at lave, da de ikke skal æltes en helt masse, og herudover kan alle ingredienserne købes i et almindeligt supermarked.
Opskriften giver 12 boller, og de kan sagtens fryses ned. Når de skal spises, kan de varmes i ovnen eller på brødristeren 😛

Du kan se fremgangsmåden i en af mine reels på instagram.

Reklame

Print opskrift

Boller med græskarkerner Ⓤ Ⓖ Ⓥ

  • Serveringer: 12 boller

Ingredienser

  • 6 dl plantemælk
  • 50 gram vegansk smør
  • 50 gram gær
  • 250 gram glutenfri havregryn
  • 20 gram fiberHUSK
  • 150 gram kartoffelmel
  • 100 gram majsstivelse
  • Lidt salt
  • 100 gram græskarkerner, fra Svansø (reklame)
  • Evt. birkes til at drysse ovenpå, fra Svansø (reklame)

Sådan gør du

  • Start med at lune 6 dl plantemælk og smelte 50 gram vegansk smør i microovnen. Rør det sammen i en skål. Tilsæt 50 gram gær og rør det ud heri.

    Sæt skålen til side.

    Brug en minihakker til at blende 250 gram glutenfri havregryn helt fint til havremel. Kom det i en anden skål. Tilsæt 20 gram fiberHUSK, 150 gram kartoffelmel, 100 gram majsstivelse, 100 gram græskarkerner og lidt salt. Bland de tørre ingredienser godt sammen.

    Kom de tørre ingredienser i skålen med mælk, smør og gær og rør godt rundt.

    Lad skålen hvile i 30 min. med et rent viskestykke over. Dejen vil hæve og hurtigt blive mere sammenhængende, i takt med at de tørre ingredienser får lov til at suge væsken til sig.

    Brug herefter en ske til forsigtigt at forme 12 boller. Placer dem på en/to bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min.

    Tænd ovnen på 250 grader (varmluft).

    Når bollerne har efterhævet i 30 min. skal de først bages i 5 min. på 250 grader. Herefter skrues ovnen ned på 200 grader, hvor bollerne bages videre i ca. 20-25 min. indtil de er gyldne.

    Tag bollerne ud af ovnen og lad dem hvile (evt. på en bagerist) i min. 15 min. inden, de skæres ud. Det er ret vigtigt, at de får lov til at hvile, så de kan sætte sig ordentligt.

     

    Velbekomme!

    Bollerne kan holde sig i en lufttæt pose i 2-3 dage. Hvis de spises dagene efter bagningen, kan det anbefales at lune dem på brødristeren inden servering 😛

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *