De her lækre bløde og svampede bananmuffins med peanutbutter smager bare så dejligt!

Generelt passer den søde banansmag bare virkelig godt sammen med peanutbutter, og herudover har jeg tilsat kakaopulver, hvilket kun gør muffinsene endnu bedre 😛 Efter min mening er denne kombination bare en sikker vinder til både store og små! Hvis du ikke er så meget til peanutbutter, kan du også sagtens undlade dette. I stedet kan du toppe muffinsene med hakkede nødder eller bare spise dem, som de er. Begge dele er godkendt herfra!

Sundere alternativ
Bananmuffinsene er et virkelig lækkert sundere alternativ til andre slags muffins. Det gør også, at de, udover at stille den søde tand, også kan spises både som mellemmåltid eller som en del af ens frokost. Og vigtigst af alt… Med god samvittighed! De er super nemme at lave, da alle ingredienserne blot skal blandes sammen. Desuden består de primært af ingredienser, man ofte kan finde i køkkenskuffen.

Kalorieindhold
Kalorieindholdet i disse bananmuffins med peanutbutter er ca. 140 kcal pr. stk. ved en portion på 9 muffins.

Se min reel på Instagram
Du kan se, hvordan jeg laver bananmuffinsene i en af mine reels på Instagram. Her finder du også flere videoer af mine andre opskrifter.

Print opskrift

Bananmuffins med peanutbutter

  • Serveringer: Ca. 9 muffins

Ingredienser

  • 3 store bananer, ca. 370 gram
  • 120 gram glutenfri havregryn
  • 40 gram kakaopulver
  • Lidt salt
  • 1,5 dl plantemælk
  • 30 gram ahornsirup
  • 1 (stor) tsk bagepulver
  • 1 (stor) tsk natron
  • Peanutbutter

Sådan gør du

  • Kom 3 store bananer (ca. 370 gram), 120 gram glutenfri havregryn, 40 gram kakaopulver, 1,5 dl plantemælk, 30 gram ahornsirup og lidt salt i en skål.

    Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.

    Tilsæt 1 stor tsk bagepulver og 1 stor tsk natron. Vend det stille og roligt sammen med de øvrige ingredienser.

     

    Herefter skal dejen fordeles i muffinsformene

    Tænd ovnen på 175 grader (varmluft) og smør 9 muffinsforme med lidt kokosolie.

    Fordel dejen i hver muffinform, så den fylder lidt over halvdelen af formen.

    Tag en tsk peanutbutter og kom den oven på dejen i midten af hver form.

    Fordel den resterende dej ligeligt i hver muffinform, så peanutbutteren er dækket til.

    Top/pynt evt. med lidt peanutbutter oven på hver muffin, inden de kommes i ovnen (kan undlades).

     

    Så skal muffinsene bages!

    Bag bananmuffinsene i ovnen i ca. 20-25 min.

    Lad dem afkøle.

     

    Velbekomme!

    Bananmuffinsene kan opbevares på køl i 3-4 dage. Efter min mening bliver de kun bedre af at have været en tur i køleskabet 😛

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *