Denne svampet og lækre banankage med kakaotrøffel smager simpelthen så dejligt!

Jeg lavede banankagen til min fødselsdag, da banankage efter min mening bare altid er en vinder! Og denne version er absolut ingen undtagelse 😀 MUMS! Den smager så lækkert! Selve banankagen er blød og svampet, og så er den toppet med en lækker kakaotrøffel creme, der har en intens smag af mørk chokolade. De ristede hasselnødder på toppen tilfører desuden lidt crunch, og samtidig smager kombinationen af chokolade og ristede hasselnødder lidt af nutella 😛

Ingredienser
Opskriften er super nem at lave, da ingredienserne til både banankagen og kakaotrøffel cremen blot skal blandes sammen. Det er vigtigt at nævne, at den peanutbutter, der bruges til cremen, skal være glat i konsistensen. Jeg har selv forsøgt mig med en peanutbutter, der var lidt mere grynet, hvilket ikke fungerede. Derfor bruger jeg altid denne peanutbutter, som kan købes i Rema1000, fakta, mm. Herudover har jeg toppet kagen med ristede hasselnødder, da det var lige hvad jeg havde i køkkenskuffen og samtidig smager de bare altid virkelig lækkert 😀 Du kan naturligvis bruge en anden topping, hvis du ikke lige har ristede hasselnødder på lager.

Kalorieindhold
Kalorieindholdet pr. stk. er ca. 180 kcal ved en portion på 10 stk.

Se min reel på Instagram
Du kan se, hvordan jeg laver denne banankage med kakaotrøffel i en af mine reels på Instagram. Her finder du også flere videoer af mine andre opskrifter.

Reklame

Print opskrift

Banankage med kakaotrøffel

  • Serveringer: Ca. 8-10 stk.

Ingredienser

BANANKAGE:

  • 3 modne bananer
  • 150 gram glutenfri havregryn
  • 1,5 dl plantemælk
  • 25 gram ahornsirup
  • 1,5 tsk citronsaft
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron

KAKAOTRØFFEL:

  • 60 gram vegan block, fra Naturli'
  • 25 gram ahornsirup
  • 20 gram kakaopulver
  • 15 gram plantemælk
  • 45 gram smooth peanutbutter
  • Ristede hasselnødder til topping, fra Svansø (reklame)

Sådan gør du

BANANKAGE:

  • Beklæd først en bageform med bagepapir. Jeg plejer at komme bagepapir i bunden og kokosolie langs siden, så kagen får en fin rund kant.

    Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn).

    Kom 3 bananer, 150 gram glutenfri havregryn, 1,5 dl plantemælk og 25 gram ahornsirup i en skål.

    Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.

    Tilsæt 1,5 tsk citronsaft. Rør rundt.

    Kom til sidst 1 tsk bagepulver og 1 tsk natron i dejen. Rør det stille og roligt sammen med de øvrige ingredienser.

    Fordel dejen i et jævnt lag i bageformen.

    Bag den i ovnen i ca. 20-25 min.

    Lad banankagen afkøle og placer den herefter på det fad, du ønsker at servere den på.

    Lav herefter kakaotrøffel cremen.

     

KAKAOTRØFFEL:

  • Start med at smelte 60 gram vegan block i microovnen. Kom det i en skål.

    Tilsæt 25 gram ahornsirup. Rør rundt.

    Kom 20 gram kakaopulver i skålen og rør godt rundt igen.

    Tilsæt 15 gram plantemælk og rør rundt.

    Kom til sidst 45 gram smooth peanutbutter i skålen og rør det ligeledes sammen med de øvrige ingredienser, indtil du har en lækker ensartet masse. Det er vigtigt at bruge en peanutbutter, der er helt “glat” i konsistensen, da en grynet peanutbutter ikke vil fungere.

    Fordel kakaotrøffel cremen oven på banankagen.

    Kom en håndfuld ristede og groft hakkede hasselnødder oven på cremen.

    Sæt kagen på køl i et par timer inden servering, så cremen kan nå at størkne.

    Hvis kagen (lige som min) skal bruges som fødselsdagskage, kan du herefter give den gas med lige præcis den pynt, du bedst kan lide 😛

     

    Velbekomme!

    Banankagen kan opbevares på køl i 3-4 dage. Den bliver faktisk kun bedre af at have været en tur i køleskabet!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *