Denne Banankage Med Citron smager virkelig dejligt og er en perfekt sundere sommerkage!

Jeg synes selv, det var en vildt god idé lige at komme lidt citron i min banankage, da den friske smag af citron bare passer virkelig godt til den søde banansmag 😛 Herudover er lækre intense chokoladecremen prikken over i’et i denne skønne sundere sommerkage!

Ingredienserne – vigtigt med smooth peanutbutter!

Opskriften er super nem at lave, da ingredienserne til både banankagen og chokoladecremen blot skal blandes sammen. Det er vigtigt at nævne, at den peanutbutter, der bruges til cremen, skal være glat i konsistensen. Jeg har selv forsøgt mig med en peanutbutter, der var lidt mere grynet, hvilket ikke fungerede. Derfor har jeg brugt smooth peanutbutter fra Peanutbutter pusheren, som du kan finde her.

Udover smooth peanutbutter består chokolade cremen også af Vegan block fra Naturli’. Det er den hårde og firkantet “smør”, som man kan finde i stort set alle supermarkeder. Det er vigtigt ikke blot at bruge den bløde veganske smør, hvis man vil have en mere fast chokolade creme.

Til sidst har jeg toppet kagen med ristede hasselnødder, da det var lige, hvad jeg havde i køkkenskuffen. Samtidig smager de bare altid virkelig lækkert! Du kan naturligvis bruge en anden topping, hvis du ikke lige har ristede hasselnødder på lager.

Kalorieindhold

Kalorieindholdet i hele banankagen inkl. chokolade cremen er ca. 1700 kcal. Dvs. ved en portion på 8 stk. er der ca. 215 kcal. pr. stk.

Se min reel på Instagram

Du kan se, hvordan jeg laver denne banankage med citron i en af mine reels på Instagram. Her finder du også flere videoer af mine andre opskrifter.

Rabatkode

I forbindelse med at jeg har fået lov til at teste Peanutbutter Pusherens peanutbutter, har jeg også fået en rabatkode, som jeg meget gerne vil dele med dig. Rabatkoden er “MARTINE10”, som giver 10 % på ens køb ♥

Reklame

Print opskrift

Banankage Med Citron

  • Serveringer: Ca. 8 stk.

Ingredienser

Banankage:

  • 3 modne bananer, ca. 300 gram
  • 150 gram glutenfri havregryn
  • 1,5 dl plantemælk
  • 25 gram ahornsirup
  • 2 tsk citronsaft
  • 3 tsk revet citronskal (økologisk), efter smag
  • 1 (stor) tsk bagepulver
  • 1 (stor) tsk natron

Chokoladecreme:

  • 60 gram vegan block, fra Naturli'
  • 25 gram ahornsirup
  • 20 gram kakaopulver
  • 15 gram plantemælk
  • 45 gram smooth peanutbutter, fra Peanutbutterpusheren (reklame)

Sådan gør du

  • Beklæd først en bageform med bagepapir. Jeg har brugt en aflang bageform med en længde på 25 cm.

    Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn).

     

    Bland alle ingredienserne til banankagen sammen.

    Kom 3 bananer (ca. 300 gram), 150 gram glutenfri havregryn, 1,5 dl plantemælk, 25 gram ahornsirup, 2 tsk citronsaft og 3 tsk revet citronskal i en skål.

    Brug en stavblender til at blende det hele godt sammen.

    Kom til sidst 1 stor tsk bagepulver og 1 stor tsk natron i dejen. Rør det stille og roligt sammen med de øvrige ingredienser.

     

    Nu skal kagen bages.

    Fordel dejen i et jævnt lag i bageformen.

    Bag kagen i ovnen i ca. 25-35 min. Bagetiden kan variere afhængig af hvilken bageform du bruger. Tjek med en tandstik undervejs.

    Lad den afkøle (gerne på køl) og placer den evt. på det fad, du ønsker at servere den på.

     

    Lad os herefter komme i gang med at lave chokoladecremen!

    Start med at smelte 60 gram vegan block i microovnen. Kom det i en skål.

    Tilsæt 25 gram ahornsirup. Rør rundt.

    Kom 20 gram kakaopulver i skålen og rør godt rundt igen.

    Tilsæt 15 gram plantemælk og rør rundt.

    Kom til sidst 45 gram smooth peanutbutter i skålen og rør det ligeledes sammen med de øvrige ingredienser, indtil du har en lækker ensartet masse. Det er vigtigt at bruge en peanutbutter, der er helt “glat” i konsistensen, da en grynet peanutbutter ikke vil fungere.

    Fordel chokoladecremen oven på banankagen.

    Hak evt. en håndfuld ristede og groft hakkede hasselnødder og kom dem oven på cremen.

     

    Vente, vente, vente…

    Sæt kagen på køl i et par timer inden servering, så cremen kan nå at størkne.

    Hvis du har lidt hornvioler derhjemme, vil de være super flotte at pynte kagen med inden servering.

     

    Velbekomme!

    Banankagen kan opbevares på køl i 3-4 dage. Den bliver faktisk kun bedre af at have været en tur i køleskabet!

     

    Hvis du kaster dig ud i denne opskrift, vil jeg rigtig gerne se din kreation! Husk at tagge @martinelybaek på instagram 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *